fbpx
Сьогодні
21:26 16 Тра 2024

Українським Силам оборони вдалося додати впевненості на напрямку Вовчанська, - Зеленський

Фото: Офіс Президента

Російські обстріли на напрямку Вовчанська Харківської області не припиняється, втім українські оборонці там впевнено тримають оборону.

Про це пише Рубрика, посилаючись на вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського 16 травня.

"Зараз завдяки нашим Силам, нашим заходам вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська. Але російські обстріли не припиняються, загрози є", повідомив Глава держави

Окрім того, як зазначив Зеленський, був поранений керівник адміністрації Вовчанську.

"Наші контрударні дії тривають – тривають і в інших районах у прикордонні Харківщини. І наших результатів у відбитті штурмів, у знищенні окупанта має стати більше", підкреслив Президент.

Глава держави також підкреслив, що росію потрібно примусити до реального, справедливого миру всіма засобами. Він також обговорив оперативну ситуацію у Донецькій області.

"Сьогодні також детально проаналізували ситуація на Донеччині, на відповідних напрямках: Покровський, Краматорський, інші. Там найбільша кількість бойових зіткнень, найбільш жорсткі обставини. Звичайно цей напрямок не залишаємо без уваги", зауважив Зеленський.

Також український лідер повідомив, що країна-агресорка російська федерація намагається розширити війну, проте Україна готується до всіх варіантів розвитку подій.

Нагадаємо, що 16 травня президент України Володимир Зеленський у Харкові відвідав у госпіталі поранених захисників. Також глава держави відзначив державними нагородами воїнів 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка.

Ситуація поблизу Вовчанська

На цей момент Вовчанськ Харківської області майже зруйнований через постійні обстріли російськими загарбниками: ситуація у місті критична.

Уранці 15 травня стало відомо, що українським захисникам та захисницям на Харківському напрямку в районах Лук'янців та Вовчанська довелося відійти з позицій на інші задля збереження життя військовослужбовців та уникнення втрат.

Також Рубрика писала, що російсько-окупаційні війська займають позиції на вулицях прикордонного міста Вовчанськ Харківської області: місцевих жителів закликають евакуюватися.

До того ж в північній частині Вовчанська російські окупанти беруть в полон та розстрілюють місцевих жителів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: