fbpx
Сьогодні
21:10 15 Січ 2024

Рішення для відбудови: благодійники США презентували проєкт будівництва в Україні лікарень швидкої допомоги

English version here

Фото: ОПУ

Представники американських медичних та благодійних організацій презентували концепцію проєкту будівництва в Україні чотирьох лікарень швидкої допомоги, а також закладів реабілітації ветеранів.

Про це повідомляє Офіс Президента України, пише Рубрика.

У чому проблема?

Ляшко зазначив, що за час повномасштабної війни внаслідок дій російської армії вже постраждали майже 1700 медичних закладів: 1501 об'єкт медичної інфраструктури пошкоджено та ще 195 зруйновано вщент, без можливості подальшого відновлення.

За його словами, найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківської, Донецької, Миколаївської, Київської, Чернігівської, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Яке рішення?

Заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба та міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко зустрілися з представниками американських медичних і благодійних організацій, які презентували концепцію будівництва низки медзакладів.

Фото: ОПУ

Як це працює?

Міжнародні партнери:

  • президент благодійної організації Ukraine Focus, у минулому заступник адміністратора USAID та керівник USAID у Європі та Азії (2018–2021) Брок Даніель Бірман,
  • головний радник медичної компанії AMC Healthcare Брент В. Єссін,
  • директор благодійної організації Ukraine Focus в Україні Олександр Решетков .

Вони презентували концепцію проєкту будівництва чотирьох лікарень швидкої допомоги, а також закладів реабілітації ветеранів.

"Ми, Ukraine Focus і AMC Heathcare, з нетерпінням чекаємо на співпрацю з урядом України та Міністерством охорони здоров'я, аби надавати ще більше необхідної допомоги українському народу", – заявив Бірман.

Фото: ОПУ

Ukraine Focus уже має підписаний з Міністерством охорони здоров'я меморандум.

Зі свого боку медична компанія AMC Healthcare:

  • надає фахові консультації у сфері охорони здоров'я,
  • здійснює будівництво модульних лікарень та медзакладів,
  • створює служби управління ними.

Кулеба подякував партнерам за своєчасну й важливу допомогу та ініціативи, що вже реалізовуються в Україні.

"Підтримка країн-партнерів є надважливою для України в умовах повномасштабного вторгнення. Зі свого боку ми готові вживати усіх заходів, аби необхідна допомога надходила якомога скоріше", – наголосив він.

Запропоновані партнерами лікарні планують збудувати за стандартами Європейського Союзу, вони можуть бути як самостійними закладами, так і частинами наявних лікарень та реабілітаційних центрів.

Крім того, кожен такий заклад буде обладнаний бомбосховищем.

"Для нас дуже важливо попри такі виклики для медичної системи забезпечити українцям доступ до медичної допомоги. Презентовані сьогодні напрацювання – досвід та технології – є надзвичайно актуальними для України, зокрема для деокупованих територій", – зауважив очільник МОЗ.

До реалізації проєкту з будівництва медзакладів готова долучитися компанія Northwell Health, яка надасть обладнання та забезпечить навчання фахівців, ідеться в повідомленні.

Як повідомляла Рубрика, за підтримки уряду Японії 25 лікарень у Миколаївській, Київській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Черкаській областях отримають медичне обладнання протягом січня.

Також повідомлялось, що уряд Німеччини та ЄС профінансував будівництво 6 сучасних лікарень.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: