fbpx
Сьогодні
20:23 15 Січ 2024

У Львові військові зможуть отримати безкоштовні абонементи на відвідування фітнес-залів: для чого це рішення

Фото: Львівська міська рада

Українські військові у Львові зможуть отримати безкоштовні абонементи на відвідування фітнес-залів.

Про це повідомляє управління спорту Львівської міської ради, пише Рубрика.

У чому проблема?

За час повномасштабної війни багато українців:

  • втратили кінцівки,
  • отримали поранення різної тяжкості,
  • зазнали загострення хронічних хвороб,
  • відчувають перші прояви психологічних проблем.

Серед цих людей великий відсоток займають військовослужбовці та їх сімʼї. Для них адаптація та відновлення здоров'я- це особливо важливі та складні питання.

Ключем до їх вирішення може стати спорт.

Яке рішення?

Відомо, що спорт позитивно впливає на людину та є корисним для здоров'я. Контрольована й правильно розрахована фізична активність є чудовим способом підтримки гарного самопочуття.

Переоцінити користь спорту в житті людини важко — в багатьох випадках тренування є частиною терапевтичних заходів, реабілітаційних програм.

Тому, управління спорту Львівської міської ради запрошує фітнес-клуби, які працюють у Львівській громаді, до співпраці, щоб разом підтримати учасників бойових дій та членів сімей загиблих захисників України.

Як це працює?

Цього року у місті розпочинає діяти Програма підтримки військовослужбовців-учасників бойових дій та членів сімей загиблих захисників та захисниць України.

Серед завдань програми є створення умов для занять спортом, адже це один з найпотужніших засобів для підтримки фізичного та психологічного здоровʼя, а також соціальної адаптації.

Механізм роботи програми передбачатиме відшкодування визначеним категоріям витрат на оплату тренажерного залу та/або його аналога:

  • 50% від загальної вартості буде компенсовано з міського бюджету,
  • іншу половину – покриватимуть клуби.

"На сьогодні ми вже налагодили співпрацю з найбільшими клубами міста, серед яких: Бронкс, Олімп, Три стихії, Спорт Лайф, Колізей, Адреналін, Леофіт, Ліга. Ми запрошуємо і інші клуби нашого міста долучитися до програми, та разом творити добро", – зазначає Орися Демʼянюк, керівниця відділу спорту військових

Фітнес-клуби, які прагнуть стати учасниками програми, мають заповнити документи за посиланням та надіслати на електронну пошту [email protected]

Нагадаємо, у Головному медичному центрі Міністерства внутрішніх справ відкрили спортивний зал, облаштований завдяки донатам співробітників МВС.

Як повідомляла Рубрика, у Києві за дорученням керівництва Нацполіції та ініціативи поліцейських-психологів у полку поліції особливого призначення функціонуватиме кімната емоційного розвантаження.

Основна мета проєкту – це покращення ментального стану поліцейських.

Також повідомлялось, що на Рівненщині відбулась презентація мобільного додатку Trenvet UA, який допомагає отримати безкоштовну спортивну реабілітацію ветеранам та військовослужбовцям. Застосунок розробила громадська організація "Федерація стронгмену України" та "Звитяга Нескорених" за підтримки Українського ветеранського фонду.

Окрім того, у Рівному відкрили інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових Recovery, де завдяки надсучасним технологіям мультидисциплінарна команда закладу зможе надавати якісну безоплатну реабілітаційну допомогу для понад 1000 військовослужбовців щороку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: