fbpx
Сьогодні
Фото 16:10 19 Гру 2023

У столичній поліції створили кімнату психологічного розвантаження для спецпризначенців: як працює це рішення

Фото: Нацполіція України

У Києві за дорученням керівництва Нацполіції та ініціативи поліцейських-психологів у полку поліції особливого призначення функціонуватиме кімната емоційного розвантаження.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Головне управління Національної поліції у місті Києві.

У чому проблема?

В Україні вже понад рік і 10 місяців йде повномасштабне вторгнення російської армії на території країни. Окрім великих втрат серед військових та цивільних, українці відчувають надзвичайне психо-емоційне навантаження.

Наші правоохоронці також не є виключенням. Адже щоденне службове навантаження, стресові ситуації, спілкування з людьми, які постраждали від наслідків війни, часто стають чинниками негативних психоемоційних станів співробітників поліції.

"Задача ефективного керівника – не тільки ставити задачі й контролювати їхнє виконання, а й помічати зміни в поведінці підлеглих, опікуватися їхніми особистими проблемами, в міру можливості допомагати в їхньому вирішенні", – раніше зазначала головний поліцейський психолог обласного главку Оксана Мігель.

Яке рішення?

Тому, в рамках програми Олени Зеленської "Ти як?" за дорученням керівництва ГУНП у м. Києві та ініціативи поліцейських-психологів у полку поліції особливого призначення № 2 тепер функціонуватиме кімната емоційного розвантаження.

Основна мета проєкту – це покращення ментального стану поліцейських.

Як це працює?

Перше заняття із правоохоронцями відбулося 13-го грудня:

  • на тренінгу психологи провели вправи для стабілізації емоційного стану,
  • а метафоричні асоціативні картки допомогли учасникам зрозуміти власні стратегії підтримання внутрішніх ресурсів у майбутньому.
поліція ментальне здоров'я

Фото: Нацполіція України

Кімната має відповідне оснащення:

  • світло для заспокоєння та активізації,
  • зручні крісла та пуфи, які дають відчуття комфорту та дозволяють відпочити.
поліція ментальне здоров'я

Фото: Нацполіція України

Поліцейські психологи і надалі будуть проводити індивідуальні консультації та групові зустрічі для поліцейських, що допомагатиме у профілактиці розвитку стресових розладів.

Нагадуємо, в рамках кампанії "Ти як?" Олени Зеленської створили спеціальну сторінку, де запропонували багато дієвих порад щодо піклування про свій психічний стан та людей поруч.

Окрім того, у Львові в лікарні Святого Миколая у межах проєкту UNBROKEN KIDS відкрили дитячий Центр ментального здоров'я для дітей, де вони зможуть отримати допомогу психотерапевтів, психіатрів, психологів та інших спеціалістів.

Також, на фестивалі KyivBookFest медична журналістка Дарка Озерна поділилась простими, але водночас неочевидними методами турботи про власне психологічне здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: