fbpx
Сьогодні
Фото 13:38 13 Вер 2022

Благодійний захід "Пробіг до 100 тисяч бронежилетів" уже зібрав понад тисячу учасників: як працює це рішення

Учасники із 29 країн світу доєдналися до благодійного онлайн-заходу "Пробіг до 100 тисяч бронежилетів"

Про це ймова йде в релізі організаторів пробігу, переданому Укрінформу.

У чому проблема?

На дев'ятому році війни з російським агресором питання забезпечення бронежилетами вже мало б бути вирішено українською владою остаточно.

Проте до того, як кремль пішов на широкомасштабне вторгнення, влада лише встигла задекларувати, що проблема існує. Після повномасштабного вторгення пошуки бронежилетів та спеціальних розвантажувальних систем вже традиційно лягли на плечі волонтерів.

Яке рішення?

Благодійний онлайн-захід "Пробіг до 100 тисяч бронежилетів" організований Львівським оборонним кластером спільно з громадським організаціями Run Ukraine та Probig.

Мета заходу, який триває вже майже три тижні, – зібрати кошти на виготовлення бронежилетів для українських захисників та захисниць.

Благодійний пробіг до бронежилетів для ЗСУ

За цей час до події доєдналося понад 1000 учасників з усіх куточків України та світу.

"Дуже радію, коли бачу, що долучаються не лише професійні бігуни і спортсмени, а й українці звідусіль та іноземці, які теж хочуть зробити свій внесок у захист наших захисників.

Благодійний пробіг до бронежилетів для ЗСУ

 

У нас вже є учасники з Польщі, Франції, Сполучених Штатів Америки та навіть Китаю і Австралії.

Люди об'єднуються, щоб допомогти нашим захисникам, допомогти Україні перемогти. Це надихає", повідомила амбасадорка пробігу та багаторазова чемпіонка України з легкої атлетики Орися Дем'янюк.

Як це працює?

Акція відбувається в онлайн-форматі, тобто учасники реєструються на сайті та самостійно обирають локацію, час та комфортну для себе дистанцію: 10 км, 21 км або ж вільну.

Мінімальна вартість реєстрації — 890 гривень.

Проте кожен учасник може оплатити більше – адже щобільше коштів буде зібрано, то більше захисників отримають якісні бронежилети, зазначили організатори.

На згадку про Пробіг кожен учасник отримає унікальну пам'ятну медаль із залишків бронесталі, з якої виготовляють бронежилети для українських захисників.

Благодійний пробіг до бронежилетів для ЗСУ

"Медаль фінішера «"Пробігу до 100 тисяч" — це нагадування, що ти пробіг, аби захистити тих, хто захищає нас", підкреслив голова правління Львівського оборонного кластера Максим Плєхов.

Організаторам вже вдалося зібрати понад мільйон гривень. За ці кошти Львівський оборонний кластер зможе виготовити ще понад 200 бронежилетів.

Загалом же ЛОК, що є найбільшим вітчизняним виробником цього спорядження, вже виготовив та безкоштовно передав українським бійцям 80 тисяч бронежилетів. І планує найближчим часом довести цю цифру до ста тисяч.

Тож "Пробіг до 100 тисяч бронежилетів" продовжуватиметься до 19 вересня.

Зареєструватися на "Пробіг до 100 тисяч бронежилетів" можна на сайті: https://do100.com.ua/

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: