fbpx
Сьогодні
17:19 15 Вер 2022

В Україні почали виготовляти бронежилети для дітей: як працює це рішення

Їх використовуватимуть для евакуації. Вже днями перші 30 штук відправили у Донецьку область.

Про це пише Укрінформ. 

У чому проблема? 

Щодня в Україні проходить евакуація дітей, які проживають або в зоні бойових дій, або ж там, де є часті обстріли російської армії. Шлях евакуації буває складним, але все-таки важливо зберегти життя та здоров'я дитини. 

Яке рішення? 

Львівський оборонний кластер почав виробляти дитячі бронежилети. Вже виготовили першу партію, бронежилети призначені для захисту дітей під час евакуації з гарячих точок. Вони мають захищати від небезпечних уламків і пістолетних куль. Вже днями перші 30 штук відправили у Донецьку область.

В Україні почали виготовляти бронежилети для дітей

Як це працює? 

"Ми отримали запит від управління Національної поліції, яке займається евакуацією населення, в тому числі дітей, із зон ведення активних бойових дій. Ми зробили перші зразки, показали, обговорили з ними зразки. Вага дитячого бронежилету до двох кілограмів. Є три розміри для дітей різного віку. Загалом їх запит наразі – 500 одиниць. Зараз шукаємо партнерів, щоб закупити всі матеріали, бо вони недешеві", – розповів Юрій Федоров, заступник голови правління Львівського оборонного кластера.

Вартість комплекту з бронежилета і шолома – близько 500 , а матеріали для його виготовлення Львівський оборонний кластер імпортує.

Зі слів Федорова, якщо говорити про технічну складову, то це звичайний протиуламковий бронежилет, який виготовлений з надвисокого молекулярного поліетилену, тобто м'який балістичний захист. Від дорослого він відрізняється, в першу чергу, вагою, дизайном і зроблений так, щоб його було зручно одягати та знімати дитині. Має яскраві кольори, світловідбивні стрічки. У планах – додати GPS-маячок, щоб можна було знати, де знаходиться малеча.

Фото: Львівський Оборонний Кластер

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: