fbpx
Сьогодні
Відео 13:53 12 Січ 2024

Війська рф обстріляли Херсон, спалахнула автівка: є загиблі

Фото: t.me/pgo_gov_ua

російські загарбники сьогодні, 12 січня обстріляли Херсон. Двоє мирних мешканців загинули.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна та Херсонську обласну прокуратуру.

"12 січня 2024 року близько 12:00 військові РФ з артилерії обстріляли місто Херсон. Внаслідок ворожої атаки загинуло двоє містян", – йдеться в повідомленні прокуратури.

Як зазначив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, окупанти вкрили артилерією вулиці міста.

"На місці прильоту загинула жінка. Також в автівці виявили обгоріле тіло. Особа людини встановлюється", – додав він.

"Через влучання снаряду спалахнув автомобіль. Рятувальники швидко загасили пожежу. В автівці було виявлено обгоріле тіло людини.

Також на місці влучання загинула жінка", – йдеться у повідомленні ДСНС.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Фото: Телеграм / ДСНС

Загалом минулої доби російські загарбники випустили по Херсонщині 310 снарядів.

"За минулу добу противник здійснив 73 обстріли, випустивши 310 снарядів з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків та БпЛА", – про це у Фейсбуці повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За словами Прокудіна, російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів Херсонської області.

Через російську агресію одна людина загинула, ще троє зазнали поранень.

Обстріли Херсона та області

російські війська обстрілюють Херсон і правобережжя Херсонської області навіть після того, як українські сили оборони повернули ці населені пункти під свій контроль восени 2022 року після повного захоплення регіону РФ у лютому 2022 року.

Так, 6 січня у Херсонській області ворог обстріляв автомобіль, у результаті поранено двох 9-річних хлопчиків-близнюків, які в ньому їхали. Також у районі травмовано цивільного чоловіка.

Також вночі на 5 січня російська армія вдарила трьома "шахедами" по Високому Тягінській громаді. Під обстріл потрапило модульне містечко, 7 людей постраждали. А вдень 5 січня російські війська обстріляли Дніпровський район Херсона. Через атаку спалахнув склад з гуманітаркою, четверо людей постраждали.

Крім того, 26 грудня окупанти обстріляли залізничний вокзал у Херсоні. Загинув 29-річний працівник поліції Кіровоградської області. Крім того, поранення отримали двоє працівників поліції Херсонської області та двоє цивільних.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: