fbpx
Сьогодні
20:59 05 Січ 2024

Буданов прокоментував інформацію про можливу загибель Герасимова в окупованому Криму

Фото: З відкритих джерел

Після ударів ЗСУ по військових об'єктах в тимчасово захопленому Криму з'явилася інформація про можливу загибель начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Проте українська розвідка не має у своєму розпорядженні підтверджень цієї інформації.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на начальника ГУР Міноборони України Кирила Буданова в ефірі національного телемарафону.

Раніше українські військові завдали низку ударів по російських військових об'єктах на території окупованого Криму.

Пізніше в мережі почала з'являтися інформація про те, що внаслідок цього міг постраждати або навіть загинути начальник Генштабу Збройних сил Російської Федерації Валерій Герасимов.

Кирило Буданов пояснив, що в нього немає підтверджувальної інформації з приводу цього.

Довідка про Герасимова

Радянський і російський воєначальник. Начальник Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації – перший заступник міністра оборони Російської Федерації з 9 листопада 2012 року, член Ради Безпеки Російської Федерації. Генерал армії.

З 11 січня 2023 року – командувач угруповання російських військ, які ведуть війну проти України.

У травні 2022 року американські чиновники підтверджували, що начальник Генштабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов був в Ізюмі.

Він приїжджав, щоб "змінити курс" війни, оскільки росія загальмувала наступ.

Уже в грудні з'явилася новина, що США намагалися перешкодити спробі українських військових ліквідувати начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова, коли він приїхав у зону бойових дій.

Удар по командному пункту у Криму

Нагадаємо, вчора, 4 січня, у Криму пролунала низка вибухів. У мережі публікували фото та відео, на яких можна побачити, що на півострові були "прильоти".

Пізніше у Збройних силах України підтвердили, що було завдано удару по командному пункту ворога під Севастополем. Інформації про втрати РФ поки що немає.

Проте росія підтвердила ліквідацію 23 своїх військових під час учорашнього (4 січня) українського удару по тимчасово окупованому Криму.

Серед них є високопоставлені офіцери та "спецназ".

"Попали в ціль. Постраждали військові об'єкти в Сакському районі та неподалік Севастополя… На двох об'єктах загинули 23 військових", – повідомляє Телеграм-канал "Крымский ветер".

Борт спеціального льотного загону "Росія" сьогодні, 5 січня, прилетів до Криму. Це сталося після вчорашнього удару ЗСУ по командному пункту окупантів на півострові.

Також сьогодні стало відомо, що українські військові вчора уразили російські склади боєприпасів у тимчасово окупованому Криму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: