fbpx
Сьогодні
15:43 05 Січ 2024

В Україні за кошти USAID встановлено першу когенераційну установку: як працює це рішення

Фото: Міністерство відновлення

Теплопостачальне підприємство м. Старокостянтинів Хмельницької області завершило установку та приєднання до мереж когенераційної установки (КГУ), що була придбана коштом USAID Україна у рамках реалізації Проєкту енергетичної безпеки USAID.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерства відновлення та USAID.

У чому проблема?

Всупереч спробам Росії зруйнувати енергетичну систему України, USAID активно працює над посиленням стійкості енергетичної інфраструктури країни шляхом впровадження сучасних ефективних технологічних рішень.

Когенераційні установки малої та середньої потужності, які закуповує та передає місцевим громадам USAID ПЕБ, дозволить місцевим теплопостачальним підприємствам генерувати електроенергію для власних потреб або продажу в енергомережу не лише в умовах війни, що триває, а й по її закінченню.

«Мала та середня когенерація, яку USAID поставляє в Україну цієї зими, сприятиме стабільному теплопостачанню протягом опалювального сезону 2023-2024 років», – зазначила Кетлін Кірш, керівниця енергетичної групи Офісу критичної інфраструктури USAID/Україна.

Яке рішення?

Минулого року теплопостачальне підприємство м. Старокостянтинів власним коштом придбало КГУ потужністю 500 кВ, що дозволило закрити одну третину потреб підприємства по енергозабезпеченню критичної інфраструктури міста.

Встановлення додаткової когенераційної установки потужністю 1067 кВ, наданої USAID ПЕБ, дозволяє закрити інші потреби підприємства у забезпеченні електроенергією.  До того ж ця допомога від USAID дозволить забезпечити енергопостачання не тільки котелень міста, але й інших об'єктів критичної інфраструктури, зокрема місцевого водоканалу.

Завдяки встановленим КГУ безперебійне теплопостачання, не залежно від можливих відключень електрики, отримають кілька лікувальних закладів, 8 шкіл, 9 дитячих садочків, два гуртожитки та 16,5 тисяч осіб, що проживають у 150 багатоквартирних будинках.

Як це працює?

Установка обладнана газопоршневим двигуном і генерує одночасно теплову й електричну енергію для забезпечення потреб міських котелень в електропостачанні. Таким чином відбувається безперебійне постачання тепла об'єктам критичної та соціальної інфраструктури, а також мешканцям багатоквартирних будинків.

Для стабільного тепло- та енергопостачання в зимовий період, USAID закуповує 91 когенераційну установку для 32 міст України та двох університетів. Це обладнання загальною потужністю 56,5 МВт, інтегроване в системи централізованого теплопостачання, забезпечуватиме живлення місцевої критичної інфраструктури, таких як котельні, теплові пункти, насосні станції систем водопостачання та водовідведення, а також забезпечуватиме стабільне теплопостачання до понад 1 млн мешканців та близько 1000 соціальних об'єктів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: