fbpx
Сьогодні
20:19 14 Гру 2023

USAID втричі збільшила грантову підтримку для українських підприємств: у чому рішення

Фото: xtra.net

Програма Агенції Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) "Конкурентоспроможна економіка України" втричі збільшила грантову підтримку для українських переробних підприємств: сума становить 11 млн доларів.

Про це інформує Міністерство економіки України, пише Рубрика.

У чому проблема?

Як зазначили у USAID, в Україні зросла кількість бажаючих підприємців втілити важливі трансформації для розвитку та відігравати роль у забезпеченні стійкості української економіки.

"Розвиток українських виробників і залучення інвестицій в реальний сектор — пріоритет Міністерства економіки. Наша стратегія – переробка і розвиток високотехнологічних галузей.

Маємо  збільшити долю переробки в структурі ВВП з нинішніх 10% до як мінімум 20%, адже немає прикладів успішних сировинних держав. Сировинність часто навпаки синонім бідності", зауважила міністр економіки Юлія Свириденко.

Яке рішення?

"З огляду на велику кількість заявок і значний інтерес з боку підприємств переробної галузі було ухвалене рішення збільшити суму грантового фінансування.

Загальний обсяг фінансування грантової програми для підтримки інноваційної трансформації та розвитку українських підприємств становитиме 11 млн дол, а у межах програми буде надано близько 75 грантів (раніше планувалось близько 25 грантів)", – наголосили у міністерстві.

Як це працює?

Зокрема, гранти підтримуватимуть бізнес у діяльності, яка сприяє:
  • виробництву інноваційних продуктів;
  • модернізації виробництва;
  • скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць;
  • підвищенню ефективності використання інших ресурсів;
  • імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція;
  • локалізації виробництва товарів, потрібних для відбудови.
USAID

Фото: USAID

Завдяки збільшенню фінансування підтримку зможуть отримати значно більше українських підприємців.

З деталями можна ознайомитися за посиланням.

Зауважимо, що програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках.

Нагадаємо, що у Волинській області агенція Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку USAID встановив генератор потужністю 50 кВт на залізничному пункті перетину кордону.

Окрім того, DAI Global LLC, виконавець Проєкту USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID), підписав субконтракт із ліцензованою США американською інжиніринговою компанією Miyamoto International для поліпшення транспортно-логістичної інфраструктури та модернізації пунктів перетину кордону України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: