fbpx
Сьогодні
17:38 07 Січ 2024

У Челябінську заарештували 16-річного підлітка в справі про підпал бомбардувальника в рф

t.me/reessentiment channel

У російському Челябінську заарештували 16-річного місцевого мешканця Дагестану, якого обвинувачують у спробі підпалу військового літака – бомбардувальника Су-34 на аеродромі "Шагол".

Про це повідомляє Радіо Свобода, пише Рубрика.

Суд ухвалив помістити підлітка до СІЗО на два місяці за обвинуваченням у замаху на диверсію на об'єкті Міноборони.

Хлопця, ім'я якого не називається, затримали 5 січня.

Суд щодо обрання йому запобіжного заходу проходив у закритому режимі.

ФСБ стверджує, що підліток також нібито причетний до серії підпалів у листопаді та грудні 2023 року на залізниці у Дагестані.

Як заявляють у російській спецслужбі, заарештований нібито діяв за завданням українських спецслужб, і в його мобільному телефоні знайдено листування з "українськими кураторами".

Хлопцеві загрожує від 12 до 20 років колонії.

Як повідомляла Рубрика, Головне управління розвідки Міноборони України 4 січня заявило, що на аеродромі "Шагол" у Челябінську згорів російський тактичний бомбардувальник Су-34.

Довідка про Су-34

Су-34 (за кодифікацією НАТО Fullback – "захисник") – радянський і російський багатофункціональний винищувач-бомбардувальник.

Сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях противника в оперативній і тактичній глибині, а також для ураження повітряних цілей противника.

Може розвивати швидкість до 1,9 тисячі км/год на висоті до 14,6 км.

Може завдавати ударів на віддаленні 150-600 км від лінії зіткнення.

Додамо, що російська армія продовжує зазнавати втрат зокрема й у авіації.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 7 січня, росія у війні проти України втратила 329 літаків та 324 гелікоптери.

Збиття російських Су-34

Нагадаємо, що 22 грудня, українські військові знищили три літаки Су-34 російської федерації. Це сталося на південному напрямку.

Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат росії. За його словами, цей літак – один з найновіших бортів на озброєнні армії рф і може коштувати від 50 млн доларів.

Російські бомбардувальники Су-34 імовірно були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме у Херсонську область.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні.

А 24 грудня Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 винищувача-бомбардувальника Су-34 та Су-30.

Зазначимо, що більше літальних апаратів російські ВКС втратили лише під час заколоту Пригожина. Тоді за весь період війни "вагнерівці" стали першими, хто збив Іл-22, яких у росії не більше 10 одиниць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: