fbpx
Сьогодні
Відео, фото 19:55 07 Січ 2024

Президент України провів зустріч із главою МЗС Японії

Фото: ОПУ

Глава держави Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на повідомлення Зеленського у Twitter.

"Дуже приємно, що свій перший міжнародний візит у цьому році ви робите у Київ. Дякую за цей потужний сигнал про підтримку українського суспільства", – сказав Зеленський під час зустрічі.

Він висловив співчуття Японії у зв'язку з загибеллю людей унаслідок землетрусу і запевнив, що японський народ може розраховувати на підтримку України.

Зі свого боку Камікава наголосила, що її візит є важливим у контексті підготовки конференції з відновлення України, що відбудеться у лютому в Токіо.

Вона зазначила, що країни і надалі співпрацюватимуть для посилення двосторонніх відносин та відновлення України.

Фото: ОПУ

Офіс Президента інформує, що під час зустрічі співрозмовники обговорили роботу над угодою про безпекові гарантії для України.

"Започаткування переговорів із Японією щодо двосторонньої безпекової угоди – важливий крок. Налаштовані активно працювати, щоб підписати цей документ якнайшвидше", – зазначив Зеленський.

Він також подякував Японії за активну підтримку Української формули миру та готовність узяти участь у наступній зустрічі радників із питань національної безпеки, що відбудеться в Давосі.

Кавікава повідомила про готовність Японії взяти на себе співлідерство в імплементації першого пункту Формули "Радіаційна і ядерна безпека".

Окрему увагу під час зустрічі приділено активізації взаємодії з Японією в питанні відновлення та відбудови України.

Глава держави окреслив пріоритетні галузі співпраці та підтвердив налаштованість активно працювати з японською стороною, щоб забезпечити успішне проведення Конференції з питань відновлення України, що відбудеться у лютому в Токіо.

Фото: ОПУ

"Сьогодні ми обговорили наше подальше співробітництво, включно з Конференцією з відновлення України в лютому, а також наступні спільні кроки в галузі безпеки, спільну роботу над формулою миру та посилення санкцій проти Росії. Я впевнений, що цей рік буде значущим для наших двосторонніх відносин", – написав Зеленський у Twitter.

Нагадаємо, що 7 січня до України завітала міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава, яка планує провести зустрічі в Києві, зокрема з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Під час візиту Камікава з Кулебою обговорила Формулу миру й підготовку до конференції у Токіо.

Окрім того, вона анонсувала, що Японія планує виділити на допомогу Україні 37 млн доларів, які направлять на закупівлю систем для виявлення дронів.

Також з міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою зустрівся п рем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Під час зустрічі вони обговорили низку питань співпраці між країнами.

Глава МЗС Японії також проведе консультації з партнерами з української сторони щодо розширення співпраці між двома країнами.

До того ж міністерка візьме участь "у відвертій дискусії з українськими партнерами щодо зусиль, спрямованих на досягнення справедливого і тривалого миру, яким українська сторона надає великого значення, а також щодо потенціалу Японії щодо конкретного внеску в цей процес".

Сьогодні, 7 січня, міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава відвідала Бучу та Ірпінь Київської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: