fbpx
Сьогодні
Фото 17:19 07 Січ 2024

Шмигаль зустрівся з Йоко Камікавою: говорили про залучення японських компаній до відбудови України

English version here

Фото: Фейсбук / Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою. Під час зустрічі вони обговорили низку питань співпраці між країнами.

Про це він повідомив у Телеграмі, пише Рубрика.

"На порядку денному: підтримка Формули миру Президента України, реалізація реформ, співпраця у сфері інфраструктури, цифровій та атомній галузях, підготовка до Конференції відновлення в Токіо. Продовжуємо зміцнювати торговельні відносини та зв'язки між українським і японським бізнесами", – написав Шмигаль.

Фото: Фейсбук / Шмигаль

Він зазначив, що Україна зацікавлена у розміщенні в Україні виробництв провідних японських компаній.

"Розраховуємо, що на Конференції відновлення в Токіо наступного місяця матимемо практичні результати", – додав Прем'єр-міністр.

Фото: Фейсбук / Шмигаль

Своєю чергою, Камікава підтвердила, що японська сторона готує для підписання низку важливих документів.

Спільним завданням України та Японії є залучення якомога більшого числа приватних японських компаній до відбудови України.

Крім того, Шмигаль подякував Японії за всебічну підтримку, а також за вагому гуманітарну та фінансову допомогу.

Зокрема, за рішення Японії виділити 1 мільярд доларів на забезпечення гуманітарних проєктів і відбудову з готовністю збільшити цю суму до 4,5 млрд доларів через механізми міжнародних інституцій.

Шмигаль також відзначив зусилля японської сторони у забезпеченні участі Президента України Володимира Зеленського у саміті G7 у Хіросімі.

Фото: Фейсбук / Шмигаль

Нагадаємо, що 7 січня до України завітала міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава, яка планує провести зустрічі в Києві, зокрема з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Під час візиту Камікава з Кулебою обговорила Формулу миру й підготовку до конференції у Токіо.

Окрім того, вона анонсувала, що Японія планує виділити на допомогу Україні 37 млн доларів, які направлять на закупівлю систем для виявлення дронів.

Глава МЗС Японії також проведе консультації з партнерами з української сторони щодо розширення співпраці між двома країнами.

До того ж міністерка візьме участь "у відвертій дискусії з українськими партнерами щодо зусиль, спрямованих на досягнення справедливого і тривалого миру, яким українська сторона надає великого значення, а також щодо потенціалу Японії щодо конкретного внеску в цей процес".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: