fbpx
Сьогодні
10:59 06 Січ 2024

Словник "Мислово" обрав "мобілізація" словом року в Україні

Фото: З відкритих джерел

Слово "мобілізація" було вибрано словником сучасної української мови та сленгу "Мислово" – словом 2023 року в Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайті словника.

Як пояснили автори, цей термін перебував у центрі суспільної дискусії протягом усього року з піковим інтересом у грудні, коли уряд вніс до парламенту гучний законопроєкт про мобілізацію.

Зазначають, що слово "мобілізація" потіснило іншого кандидата — "контрнаступ". Інші ж претенденти на звання слова року теж повʼязані з війною. Укладачі словника виділили, зокрема, такі:

Єдиним словом з загальносвітового контексту у цьому списку стало ШІ (штучний інтелект), хоча і його присутність пов'язана з інтеграцією ШІ у військові системи, зауважили автори.

Що відомо про "Мислово"

Цей словник був створений у 2012 році з метою фіксації неологізмів, сленгу та інших проявів сучасної української мови. Слова та визначення до них надсилають звичайні користувачі.

"Мислово" обирало слово року водинадцяте. Основними критеріями при виборі слова року є його популярність та соціальна значущість. Наприклад, у 2022 році це був "русский военный корабль, иди на х*й", а у 2021 — "вакцина".

Нагадаємо, що в Україні розроблять словник з "небажаною" лексикою та критеріїв до інформації, неприпустимої для поширення в медіапросторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: