fbpx
Сьогодні
15:21 03 Січ 2024

В НАТО відреагували на масовані ракетні атаки рф: будемо стояти поруч з Україною

English version here

Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

У Північноатлантичному Альянсі засудили останні масовані російські удари по території України та заявили, що продовжать підтримувати її, а також захищатимуть "кожен сантиметр Польщі".

Про це повідомив RMF FM з посиланням на коментар пресслужби НАТО.

"НАТО рішуче засуджує російські ракетні і безпілотні атаки на українських цивільних осіб, міста і селища. Це ще одна демонстрація спроби Путіна зламати рішучість України. Йому це не вдасться", наголосили в Альянсі.

Там підкреслили, що "члени Альянсу вже надали Україні широкий спектр систем протиповітряної оборони і віддані подальшому зміцненню її обороноздатності".

"НАТО продовжує підтримувати право України на самозахист від агресивної війни Росії. Ми будемо стояти поруч з Україною стільки, скільки буде необхідно", – заявили у пресслужбі Блоку.

Також там згадали про ситуацію в Польщі та загрозу, яку несе війна для сусідніх з Україною країн.

Представники Альянсу відзначили, що:

  • "НАТО посилює свою присутність і готовність від Чорного до Балтійського моря, в тому числі в Польщі",
  • "Польща вже має понад 10 тисяч військовослужбовців Альянсу і значний військовий потенціал Альянсу, включаючи літаки НАТО, які захищають польське небо".

"НАТО і надалі оцінюватиме свою позицію і захищатиме кожен сантиметр Польщі", – запевнили в заяві.

Представники Альянсу також нагадали про заяву Генерального секретаря Єнса Столтенберга після того, як російська ракета порушила повітряний простір Польщі. Столтенберг запевнив у повній солідарності з Польщею.

Нагадаємо, у Міноборони Британії вважають, що російська федерація, принаймні тимчасово, змінила підхід до завдання удару по Україні з далекої відстані, більше націлившись на оборонні потужності, а не на енергетичну інфраструктуру.

Що відомо про реакцію ЄС на останній комбінований обстріл країни 2 січня

2 січня, уночі, російські війська запустили по Україні 99 ракет різних типів, з них 72 ворожі повітряні цілі вдалося збити.

Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країна чекає на реакцію та рішучі заходи західних країн.

Варто зазначити, що також останній масований ракетний обстріл росією України вранці 2 січня засудила і міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Окрім того, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вважає, що російська федерація має бути притягнута до відповідальності за її воєнні злочини. А голова Європейської ради Шарль Мішель зауважив, що останній масований обстріл України з боку росії свідчить про незацікавленість Москви у будь-яких мирних переговорах.

Також міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що світ має надати Україні ракети дальнього радіуса дії, а також посилити санкції проти рф.

Варто також зазначити, що Велика Британія анонсувала термінове постачання ракет до систем протиповітряної оборони України після масованого ракетного удару рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: