fbpx
Сьогодні
10:24 03 Січ 2024

Глава МЗС Польщі: відповідати путіну потрібно мовою, яку він розуміє - далекобійними ракетами для України

English version here

Фото: Х Сікорського

Світ має надати Україні ракети дальнього радіуса дії після масованої комбінованої атаки рф по Україні 2 січня, а також посилити санкції проти російської федерації.

Так вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, написавши про це у своєму дописі в Twitter (X), пише Рубрика.

"Ми повинні відповісти на останню атаку по Україні мовою, яку розуміє Путін", підкреслив очільник польського МЗС.

Сікорський також закликав посилити санкції проти росії, щоб Москва не могла "створювати нову зброю з контрабандних компонентів".

Окрім того, він вважає, що потрібно надати Києву ракети дальнього радіуса дії, які дозволять Україні знищити пускові майданчики й командні центри.

Що відомо про реакцію ЄС на останній комбінований обстріл країни 2 січня

2 січня, уночі, російські війська запустили по Україні 99 ракет різних типів, з них 72 ворожі повітряні цілі вдалося збити.

Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країна чекає на реакцію та рішучі заходи західних країн.

Варто зазначити, що також останній масований ракетний обстріл росією України вранці 2 січня засудила і міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Окрім того, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вважає, що російська федерація має бути притягнута до відповідальності за її воєнні злочини. А голова Європейської ради Шарль Мішель зауважив, що останній масований обстріл України з боку росії свідчить про незацікавленість Москви у будь-яких мирних переговорах.

Варто також зазначити, що Велика Британія анонсувала термінове постачання ракет до систем протиповітряної оборони України після масованого ракетного удару рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: