fbpx
Сьогодні
18:58 18 Січ 2024

Українські хакери викрали важливу документацію на 500 об’єктів міноборони рф, - джерела

English version here

Фото: хакери Blackjack

Хакери угруповання Blackjack, які, ймовірно, пов'язані зі Службою безпеки України, зламали держпідприємство російської федерації та викрали документацію на 500 об'єктів російського Міністерства оборони.

Про це повідомляє РБК-Україна та hromadske з посиланням на власні джерела, цитує Рубрика.

Українські хакери угрупування Blackjack, які, ймовірно, мають відношення до СБУ, "зламали" російське держпідприємство, яке будує військові об'єкти по всій території РФ.

Українські кібервоїни викачали понад 1,2 ТБ даних "Головного військово-будівельного управління по спеціальних об'єктах".

За даними джерел, це понад 500 паспортів військових об'єктів міноборони РФ:

  • арсенали озброєння,
  • майданчики зенітно-ракетних комплексів,
  • штаби,
  • казарми, в тому числі й розташовані на захоплених ворогом територіях України,
  • інша технічно-проектна документація.

Хакери також знесли 7 серверів та зашифрували понад 150 комп'ютерів співробітників установи. Фактично російські спецбудівники залишились без усього масиву даних та резервних копій інформації.

"Фактично російські спецбудівники залишились без усього масиву даних та резервних копій інформації. Тепер будувати нові об'єкти доведеться по пам'яті", — пояснило джерело.

Фото: скриншот надано джерелом hromadske

Фото: скриншот надано джерелом hromadske

Що відомо про Blackjack

Про це хакерське угруповання не так багато інформації. Вони називають себе Blackjack на честь популярної азартної карткової гри. Блекджек вважається однією з небагатьох ігор у казино, де результат гри залежить не тільки від випадку, але й від здібностей і вміння гравця.

Кібератаки на російські сайти

З початку повномасштабної війни українські IT атакують сайти великих російських банків, а також держустанов. Зупиняли роботу сайти Міноборони Росії, Роскомнагляду та Росавіації. Великі та державні (пропагандистські) ЗМІ також припинили роботу через атаки "хакерів".

Нещодавно українська ІТ-армія паралізувала роботу російської системи управління підприємствами 1С-Рарус.

Також повідомлялось, що українська ІТ-Армія зламала російський хмарний сервіс "Битрикс24", яким користуються найбільші компанії-спонсори війни Росії проти України, до переліку яких входить і корпорація "Роснефть".

Збої у роботі сервісів "Битрікс24" відбулись у низці міст Росії, зокрема, у Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Самарі, Уфі, Челябінську, Краснодарі, а також у столиці Білорусі — Мінську.

Окрім того, кіберпідрозділи Головного управління розвідки атакували російську податкову систему вдалося знищити всю базу даних і її резервні копії: відтепер рф не вдасться повністю реанімувати свою установу.

У грудні українська ІТ Армія зробила "новорічний кіберподарунок росіянам". Хакери зупинили роботу платіжних терміналів російської федерації.

А в січні українське хакерське угруповання, ймовірно, за підтримки СБУ, зламало московського інтернет-провайдера "М9ком" й "знесла" його сервери. Внаслідок чого частина російської столиці залишилася без інтернету та ТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: