fbpx
Сьогодні
08:51 31 Гру 2023

Генштаб: ЗСУ відбили 13 атак противника на Херсонському напрямку та стримують ворога на Авдіївському напрямку

Фото: 241-й навчальний центр морської піхоти

Минулої доби, 30 грудня, українські Сили оборони відбили 13 атак противника на Херсонському напрямку, стримують ворога на Авдіївському напрямку. Авіація уразила 7 артилерійських засобів противника.

Про це пише Рубрика, посилаючись на зведення Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, протягом минулої доби наша авіація завдала ударів по:

  • 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 3 зенітно-ракетних комплексах противника.

Своєю чергою підрозділи ракетних військ уразили:

  • 3 зенітних ракетних комплекси, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 7 артилерійських засобів,
  • 3 станції радіоелектронної боротьби противника.

Протиповітряною обороною знищено керовану ракету Х-59.

На Херсонському напрямку українські воїни надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так протягом минулої доби противник здійснив 13 безуспішних штурмових дій на позиції Сил оборони.

Атаки російської армії

"Загалом ворог завдав 9 ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши керовані ракети Х-59 по містам Дніпро та Одеса, ракету "Іскандер" по Запоріжжю та зенітні керовані ракети С-300 по цивільним об'єктам центральної частини міста Харкова", зазначили у Генштабі.

Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові та багатоквартині будинки, готель, лікарні, інша цивільна та промислова інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали:

  • Архипівка Чернігівської області;
  • Товстодубове Сумської області;
  • Синьківка, Піщане Харківської області;
  • Новоселівське, Стельмахівка, Надія, Білогорівки Луганської області;
  • Авдіївка, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області;
  • Тягинка та Херсон Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках фронту

Протягом минулої доби відбулося 54 бойових зіткнень.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.
  • На Куп'янському напрямку українські захисники відбили 8 атак ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.
  • На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки противника біля Макіївки Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 9 атак окупантів поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Сили оборони протягом минулої доби відбили 5 атак ворога неподалік Степового, Авдіївки та ще 13 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.
  • На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де нашими захисниками відбито 8 атак.
  • На Шахтарському напрямку українські воїни відбили 2 атаки противника поблизу Приютного Запорізької області.
  • На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 4 атаки окупантів західніше Вербового та східніше Копані Запорізької області.

Ракетна та дронова атака України

Нагадаємо, що у ніч на 31 грудня окупанти запустили по Харкову ударні безпілотники, внаслідок чого у місті пролунали вибухи, в центрі виникли пожежі.

Окрім того, ввечері, 30 грудня, ввечері росіяни атакували центральну частину Харкова. Під ударом опинився, зокрема, готель Kharkiv Palace, а також житловий будинок.

Кількість постраждалих в результаті російського обстрілу Харкова зросла до 21. Серед потерпілих двоє підлітків.

Також, вранц, 29 грудня, російські терористи з ночі атакували Україну ракетами та дронами-камікадзе. Вибухи пролунали у низці регіонів: Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі, Сумській та Черкаській областях.

В Україні продовжується ліквідація наслідків масованої ракетної атаки, станом на 15.00 відомо було про загибель 39 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: