fbpx
Сьогодні
09:37 30 Гру 2023

Залужний відмовився від позаштатних радників: що трапилося

Фото: facebook com vzaluznyj

У Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного більше не буде помічників-консультантів на громадських засадах. Це сталося після заяви його позаштатної експомічниці Алли Мартинюк, яка прокоментувала реакцію на мобілізацію.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм керманича ЗСУ.

Варто зазначити, що 28 грудня на YouTube-каналі "ISLND TV" відбувся етер, на який запросили Аллу Мартинюк.

Її представили як волонтерку та помічницю-консультантку головнокомандувача ЗСУ. Зокрема, мова йшла про новий законопроєкт щодо мобілізації. У програмі обговорювали негативне ставлення до мобілізації, а також зазначали, що текст закону буде змінюватися.

"Я зараз бачу, якщо комусь повістку дали — одразу там мами пишуть, вони там вже в істериці ледве не прощаються з життям своїх синочків. Тобто це неправильно. Не потрібна ця істерія.

Потрібно вірити в те, що ваш син дійсно герой, він — цвіт нації. Все одно ми всі помремо. Ми всі не вічні, але ж навіть якщо так станеться, (то – ред.) піти з цього життя гідно — це набагато краще, ніж йти вулицею і на тебе цегла впаде чи то машина тебе переїде", — заявила Мартинюк.

Алла Мартинюк. Фото: Facebook / Alla Martynyuk

На такий коментар відреагував Залужний, заявивши, що позаштатні помічники не мають повноважень аналізувати публічно будь-що від імені керманича ЗСУ.

"Позаштатні помічники не мали повноважень публічно коментувати будь-які питання від імені Головнокомандувача Збройних Сил України, а сказане ними є лише їхньою власною думкою", підкреслив Головнокомандувач у дописі.

Залужний також зауважив, що від 28 грудня у нього немає помічників-консультантів на громадських засадах.

Зі свого боку, Мартинюк записала відео, де стверджувала, що її висловлювання вирізали з інтерв'ю та інтерпретували неправильно. Вона також наголосила, що займається допомогою війську вже 10 років.

"Я ні в якому разі, ніколи б в житті не казала та не агітувала батьків посилати дітей на смерть. Малось на увазі те, що не потрібно думати про погане, що обовʼязково все буде добре", — пояснила волонтерка.

Що відомо про зміни у мобілізації військовозобов'язаних

26 грудня Кабінет Міністрів вніс до парламенту законопроєкт, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. А також законопроєкт, що посилить відповідальність за військові правопорушення.

Головнокомдувач вважає, що нинішня робота територіальних центрів комплектації є незадовільною.

Водночас Валерій Залужний переконаний, що мобілізацію не потрібно посилювати, а натомість повернути її "на ті рамки, у яких вона працювала раніше". На думку Залужного, обласні військові комісари, яких звільнили, були професіоналами.

Також він вважає, що у Збройних силах України повинно залишитися на законодавчому рівні поняття придатності й непридатності до військової служби, та взагалі відмовитись від поділу на ступні інвалідності.

Зазначимо, що напередодні народний депутат Давид Арахамія повідомив, що військове командування України внесло запит на мобілізацію 500 тис. осіб. На сьогодні уряд продовжує розроблювати правила призову військовозобов'язаних.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: