fbpx
Сьогодні
12:51 30 Гру 2023

Перетне позначку у 500 тисяч: розвідка Британії спрогнозувала зростання втрат ворога до 2025 року

English version here

Серед особового складу військових сил росії відбувається зростання щоденних втрат у війні проти України у 2023: з такими темпами до 2025 року загальна цифра перетне позначку у 500 тисяч.

Такий розвиток подій прогнозують розвідники британського Міністерства оборони, аналізуючи російсько-українську війну, пише Рубрика.

Британські аналітики зазначають, що у 2023 році середні щоденні втрати росіян в особовому складі, вбитими й пораненими, зросли до майже 300 на день, що більше, ніж у 2022 році.

"Це зростання щоденних втрат, про які повідомляє українська сторона, майже напевно є свідченням деградації російських сил і їхнього перетворення на "масову армію" нижчої якості та більшої кількості після "часткової мобілізації" резервістів у вересні 2022 року.

Росії ймовірно знадобиться 5-10 років на відновлення когорти високопрофесійних та досвідчених підрозділів", підкреслили у розвідці.

Аналітики зауважують, що якщо поточні темпи втрат зберігатимуться протягом 2024 року, то до 2025 року втрати росії вбитими й пораненими сягнуть понад пів мільйона.

Також розвідка нагадує, що при цьому за 9 років війни в Афганістані СРСР втратив приблизно 70 тисяч осіб.

Що відомо про втрати ворога

Нагадаємо, що в одному з попередніх оглядів британська розвідка оцінила знищення російського корабля "Новочеркаськ".

Окрім того, на Авдіївському напрямку російські загарбники не припиняють застосовувати тактику "м'ясних штурмів" позицій Сил безпеки та оборони України.

Своєю чергою секретар НАТО Єнс Столтенберг в кінці листопада говорив, що з початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила значну частину своїх звичайних збройних сил – це сотні літаків, тисячі танків та понад 300 тисяч військових.

Варто зазначити, що минулої доби, 29 грудня, Сили оборони ліквідували близько 800 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 358 тисяч солдатів. 

Окрім того, британський міністр оборони Грант Шаппс зазначив, що цей епізод спростовує твердження про нібито "глухий кут" у війні в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: