fbpx
Сьогодні
12:53 28 Гру 2023

Британська розвідка пояснила потужний вибух під час ліквідації "Новочеркаська": що стало відомо

Унаслідок українського удару у порту Феодосії на південному узбережжі окупованого росією Криму великий десантний корабель "Новочеркаськ" ВМФ рф повністю знищено.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, дані з відкритих джерел дозволяють припустити, що на момент удару судно перевозило вибухонебезпечний вантаж, що призвело до потужного вторинного вибуху.

Внаслідок інциденту кількість великих десантних кораблів, втрачених Росією після вторгнення, досягла трьох:

  • "Саратов" затонув 24 березня 2022 року,
  • а "Мінськ" був функціонально зруйнований у сухому доці 13 вересня 2023 року.

Ще дві ВДК, ймовірно, були пошкоджені.

За даними британської розвідки, Росія планувала використати свої ВДК для проведення значних морських десантів під час вторгнення та подвоїла кількість цих суден у Чорному морі під час підготовки до війни.

"Оскільки війна затягнулася, кораблі стали частіше використовуватися для надання логістичної підтримки. Це важлива роль, оскільки вона посилює життєво важливе та відносно тендітне автомобільне та залізничне сполучення Кримським мостом, який пов'язує Крим з Росією", – зазначають у Міноборони Британії.

Що відомо про атаку на порт в окупованій Феодосії

Нагадаємо, що 26 грудня українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Окрім того у ПС ЗСУ повідомили, що корабель був знищений саме крилатими ракетами української авіації.

Ігнат заявив, що російські загарбники не зможуть тепер використовувати десантний корабель "Новочеркаськ", який українські Сили оборони атакували.

Своєю чергою міністр оборони Великої Британії Грант на тлі знищення російського корабля зауважив, що ця подія спростовує твердження про нібито "глухий кут" у війні в Україні.

За непідтвердженою поки що інформацією, корабель у момент атаки міг би завантажений "шахедами".

Своєю чергою начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Гуменюк припустила, що у Феодосії могли пошкодити ще один корабель.

За першими супутниковими знімками видно знищеного "Новочеркаська". І, судячи зі світлини, внаслідок удару частково затонуло ще одне судно.

Після удару українських Збройних сил по великому десантному кораблю "Новочеркаськ" зниклими безвісти вважаються 33 російські моряки.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: