fbpx
Сьогодні
Фото 09:12 28 Гру 2023

У рф сталася нова НП, пасажирський літак "Полярних авіаліній" сів на замерзлу річку

Фото: t.me/yakutsk_vecherniy

В Якутії пасажирський літак Ан-24 "Полярних авіаліній" з десятками пасажирів на борту сів на замерзлу річку Колима. Пілоти просто промахнулися повз злітно-посадкову смугу в аеропорту Зирянка.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на місцеве видання "Якутськ Вечірній".

Літак виконував рейс за маршрутом "Якутськ – Зирянка – Середньоколимськ".

На його борту перебувало 34 людей – 30 пасажирів та 4 члени екіпажу. Після інциденту було здійснено їх евакуацію.

Фото: t.me/yakutsk_vecherniy

Причина, за якої з Ан-24 здійснив посадку не на запланованій локації, називають помилкою пілотів. Ті не побачили смуги, і сіли на водойму.

Через сильний холод річку скувала крига, яка витримала вагу повітряного судна. Зазначається, що в результаті надзвичайної події постраждалих немає.

Фото: t.me/yakutsk_vecherniy

Якутська транспортна прокуратура організувала проведення перевірки за фактом інциденту, що сталося 28 грудня рано вранці.

"За попередньою інформацією, причиною авіаційної події є помилка екіпажу в пілотуванні повітряного судна", – йдеться в публікації.

Фото: t.me/yakutsk_vecherniy

Інциденти з пасажирськими літаками у РФ

У росії зросла кількість аварійних і позаштатних ситуацій з літаками, зокрема, з цивільними, після її вторгнення в Україну і запровадження міжнародних санкцій проти рф.

Нагадаємо, раніше у вересні у Новосибірській області РФ пасажирський літак Airbus A320 "Уральських авіаліній" здійснив екстрену посадку в полі на ґрунт. На його борту було 167 людей. Через інцидент постраждалих немає.

Крім того, 2 вересня в Єкатеринбурзі літак не міг здійснити зліт через виявлені технічні проблеми. Лайнер мав полетіти до Красноярська.

Зазначимо, що через міжнародні санкції та нестачу західних запчастин у російських авіакомпаній доволі часто відбуваються інциденти.

Як повідомляла Рубрика, воєнна розвідка отримала доступ до закритих документів "росавіації". За інформацією розвідки, цивільна авіація агресора на межі колапсу через санкції.

Нагадаємо, нещодавно український спротив виявив, що цивільна авіакомпанія I Fly Airlines допомагає Кремлю у війні. Зокрема, перекидає військ з Сибіру до Ростова.

Також повідомлялось, що у рф додалося проблем у літаків російського виробництва "Суперджет". Пілоти повідомляють не лише про відмови у роботі двигунів, а й про відмови навігаційних баз даних.

Варто зазначити, що Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти постачальників військових технологій до росії. Зокрема, під обмеження потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб.

Загалом, через санкції Сполучених Штатів та Євросоюзу російська федерація втратила 76 пасажирських літаків. Через обмеження до росії заборонили постачати літками та комплектуючі, а також зобов'язали лізингодавців повернути літаки, які вже здані в лізинг.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: