fbpx
Сьогодні
13:59 27 Гру 2023

Подільський міст буде виходити на Троєщину: на Русанівських Садах у Києві зроблять прокол в насипу залізниці

Фото: Скріншот з YOUTUBE-КАНАЛУ COME SAIL AWAY

Для того, щоб пустити в Києві рух транспорту з Подільського мостового переходу в напрямку вулиці Оноре де Бальзака, підрядні компанії готуються зробити прокол в насипу залізниці між Русанівськими Садами і Райдужним масивом.

Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в інтерв'ю ЕП.

Тимчасова дорога з естакади мостового переходу виходитиме в новий тунель під залізничним полотном Київського вузла, яким їздить Kyiv City Express.

Міська влада обіцяє влаштувати транспортний хаб біля зупинки трамвая "Троєщина-2". Це дозволить сполучити громадським транспортом Поділ з Троєщиною і Вигурівщиною альтернативним маршрутом.

У разі будівництва нової дороги вздовж трамвайних колій до проспекту Романа Шухевича сполучення між Подолом і Троєщиною буде прямим, без необхідності пересадки на трамвай.

Зазначимо, що чинним проєктом будівництва Подільського мостового переходу передбачено будівництво естакади через залізницю. Ці роботи мали бути виконані ще в 2020 році.

Компанія-генпідрядник "Еко-буд-трейд", яка належить колишньому соратнику Леоніда Черновецького Денису Комарницькому, не змогла побудувати естакаду навіть із затримкою три роки.

На думку Поворозника, це пов'язано з епідемією коронавірусу та початком великої війни.

Нагадаємо, що раніше Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва оприлюднили плани побудови Подільсько-Воскресенського мосту, за яким запуск автомобільного руху буде здійснений на перетині штучного насипу та Центральної Садової на Русанівських Садах.

Окрім того, у травні повідомляли, що за фактом розтрати майна під час будівництва Подільського мосту у Києві судитимуть керівника генпідрядної організації. Слідство встановило, що столичному бюджету завдали збитків на понад 36 мільйонів гривень.

Довідка

Подільський міст

Фото з відкритих джерел

Міст у Києві через річки Дніпро і Десенка, що має з'єднати Поділ із лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив, розпочали будувати ще 1993 року. Однак майже одразу будівництво зупинили через відсутність фінансування.

До проєкту повернулися тільки через 10 років. Тоді спорудження моста планували закінчити у 2008-му. Та через брак фінансування у 2010 році будівництво знову відклали.

Планується, що вся конструкція складатиметься з трьох мостів та естакад, які їх з'єднують. На верхньому ярусі передбачається шість смуг для руху автотранспорту — по три в один бік, на нижньому — дві колії метро зі станціями "Суднобудівна", "Труханів острів" і "Затока Десенка", які будуть розташовані на нижньому метроярусі мостового переходу.

Після добудови Подільський міст має стати найбільшим арковим мостом у Європі.

А втім, з будівництвом Подільського мосту пов'язано кілька скандалів та інцидентів. Один із них трапився 18 листопада 2011 року, коли в Дніпро впав плавучий кран "Захарій LK-600".

Міст також фігурував у популярній культурі та рекламі. Так, у 2017 році на цьому мосту зняв кліп французький репер Orelsan, а у 2019-му міст потрапив до реклами BMW.

Рубрика:
Авто Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: