fbpx
Сьогодні
21:41 12 Тра 2023

У Києві судитимуть генпідрядника будівництва Подільського мосту: мільйонні розтрати

Фото: Pexels-ekaterina-bolovtsova

За фактом розтрати майна під час будівництва Подільського мосту у Києві судитимуть керівника генпідрядної організації. Слідство встановило, що столичному бюджету завдали збитків на понад 36 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора, пише Рубрика.

За матеріалами слідства, у листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг із використання найманого нестандартного обладнання з машиністами та допоміжним персоналом, що забезпечують безпечний демонтаж/монтаж металоконструкцій облаштування арки на Подільському мосту.

Упродовж 2020 року на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт на рахунки підрядників з бюджету переказали кошти. Як вказують правоохоронці, посадовці цих підприємств завищили обсяги виконаних робіт.

В Офісі генпрокурора зазначили, що судова будівельно-технічна та економічна експертизи не підтвердили роботи на загальну суму понад 36 млн грн.

Крім того, правоохоронці з'ясували, що в грудні 2020 року генпідрядник підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, у яких завищив на понад 3 млн грн витрати на монтаж балок автопроїзду.

Раніше до суду скерували обвинувальні акти відносно двох субпідрядників. Вони вже відшкодували збитки на суму 3 млн грн.

Тепер Подільська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний відносно керівника генпідрядної організації за фактом розтрати майна (ч. 5 ст. 191 КК України).

Довідка

Подільський міст

Фото з відкритих джерел

Міст у Києві через річки Дніпро і Десенка, що має з'єднати Поділ із лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив, розпочали будувати ще 1993 року. Однак майже одразу будівництво зупинили через відсутність фінансування.

До проєкту повернулися тільки через 10 років. Тоді спорудження моста планували закінчити у 2008-му. Та через брак фінансування у 2010 році будівництво знову відклали.

Планується, що вся конструкція складатиметься з трьох мостів та естакад, які їх з'єднують. На верхньому ярусі передбачається шість смуг для руху автотранспорту — по три в один бік, на нижньому — дві колії метро зі станціями "Суднобудівна", "Труханів острів" і "Затока Десенка", які будуть розташовані на нижньому метроярусі мостового переходу.

Після добудови Подільський міст має стати найбільшим арковим мостом у Європі.

А втім, з будівництвом Подільського мосту пов'язано кілька скандалів та інцидентів. Один із них трапився 18 листопада 2011 року, коли в Дніпро впав плавучий кран "Захарій LK-600".

Міст також фігурував у популярній культурі та рекламі. Так, у 2017 році на цьому мосту зняв кліп французький репер Orelsan, а у 2019-му міст потрапив до реклами BMW.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: