fbpx
Сьогодні
Фото 11:25 27 Лис 2023

На Закарпатті через річку Тересва відкрили модульний міст: як працює це рішення

Фото: t.me/zakarpatskaODA

На Закарпатті відкрили модульний міст через Тересву та відновили цілодобовий рух для легкових автомобілів та спецтехніки.

Про це повідомила у Фейсбуці Служба відновлення та інфраструктури в Закарпатській області, пише Рубрика.

У чому проблема?

Як повідомляла Рубрика, міст через Тересву обвалився 24 липня цього роу.

Він не ремонтувався 60 років та був в аварійному стані. Обвал стався через проїзд по мосту вантажівки, вага якої перевищувала допустиму у 7 разів.

Обвал стався на території Бедевлянської об'єднаної територіальної громади. Внаслідок цього провалитися вантажівка та легкове авто.

У результаті аварії постраждали 5 людей, з них двоє – діти.

Яке рішення?

У Закарпатській області на Тячівщині завершили будівництво модульного мосту через р. Тересва.

Наразі відкрили цілодобовий проїзд для легкового транспорту з обмеженням маси автівок до 3,5 тонн.

Наголошується, що вдалося виконати критично важливе завдання для Закарпаття, адже державна дорога Н-09 "Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів" з'єднує три західні області й повинна функціонувати безперебійно, без впливу зміни рівня води у р. Тересва.

Як це працює?

"Сьогодні, 26 листопада, через новий модульний міст в Тересві на автодорозі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів відкрили рух для автомобілів. Наразі у тестовому режимі проїзд дозволено легковим автомобілям вагою до 3,5 тонн та спецтехніці", – йдеться в повідомленні.

Загалом повноцінний рух запрацює після 5 грудня, коли мостовики проведуть усі випробування, запевнили у Службі, додавши, що попередньо переправа повинна витримувати навантаження до 40 тонн.

Фото: t.me/zakarpatskaODA

Наразі на мосту діють певні обмеження: інтервал між автомобілями, які їхатимуть новим мостом, повинен бути не менше 20 метрів.

Дотримання цих вимог контролюватимуть представники патрульної поліції Закарпаття.

"Відкриття руху мостом є вкрай важливим, адже це важлива дорожня артерія, яка сполучає Закарпаття з сусідніми Львівщиною та Івано-Франківщиною", – зазначається в повідомленні.

Підкреслюється, що модульний міст – це тимчасова переправа, він забезпечуватиме рух на цій ділянці, доки не відреставрують старий міст, частина якого обвалилася влітку цього року.

Нині це найдовший в Україні модульний металевий міст.

Фото: t.me/zakarpatskaODA

Конструкцію Україна отримала як гуманітарну допомогу від американських партнерів.

Вона складається з семи прольотів різної довжини. Найдовший – 45 метрів, найкоротший – 27. Міст стоїть на восьми опорах, які заглиблені на різну проєктну глибину.

Нагадаємо, у Романівці Київської області офіційно відкрили новий міст через річку Ірпінь замість того, який довелося зруйнувати під час повномасштабного вторгнення рф на початку війни.

Також, у Народичах на Житомирщині відкрили тимчасову мостову переправу через річку Уж на місці зруйнованого внаслідок ворожих обстрілів мосту.

Окрім того, на Миколаївщині відновили 17 мостів із 20, які були зруйновані російськими обстрілами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: