fbpx
Сьогодні
19:30 25 Гру 2023

Ворог може посилити обстріли на свята: мешканців прифронтових територій просять виїхати в безпечніші регіони

Росія може посилити обстріли на свята, тому жителям прифронтових територій півдня необхідно виїхати в безпечніші регіони.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Хочу звернутися до всіх мешканців прифронтових територій з усвідомленням поставитись до того, що ворог може активізувати свою бойову активність і посилити обстріли, якщо є така можливість все ж виїхати і не зіпсувати собі свята і зберегти свої життя", – йдеться у заяві.

За її словами, якщо немає можливості виїхати – у жодному разі не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, вони далеко не навчальні.

До того ж у ЗСУ можуть зробити висновок, що тривалий час незадіяння ракетоносіїв з моря може бути компенсовано ворогом у ці дні, щоб провести ракетні атаки.

"Оскільки ми бачимо, тактична авіація має складнощі із застосуванням, от можуть бути застосовані ракети повітряного базування як тактичної, так і стратегічної авіації. Нікого не хочу лякати, але усвідомлювати небезпеку необхідно", – додала Гуменюк.

Нагадаємо, що минулого Нового року російські війська масовано атакували Україну з повітря. При цьому не виключено повторення сценарію й цього року.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначав, що противник накопичує певні засоби для ударів по Україні і має достатньо безпілотників, щоб атакувати ними щодня.

"З'ясувати, які у них задуми, не так просто, але ми розуміємо, що ворог накопичує певні засоби. Мова йде про крилаті ракети, зокрема про балістичні ракети, маю на увазі "Іскандер М". Зрештою такі речі, які відбувались останнім часом, ми не вперше переживаємо. Зараз ворог почав, ближче до холодної пори, застосовувати ракети повітряного базування, зокрема Х-101, Х-555. Ми бачили вже й "Іскандери" і ракети С-400, які були застосовані в атаках на Київ. Але все ж таки дрони і ще раз дрони, вони мають зараз достатньо дронів, щоб атакувати Україну щодня з різних напрямків", – зазначив Ігнат, відповідаючи на запитання, чи готуються росіяни до масованих ударів.

Ігнат раніше зазначав, що ворог постійно намагається удосконалювати будь-яке озброєння, в тому числі ударні дрони. Українські фахівці вивчають будь-які пристрої, виявлені на збитих російських безпілотниках.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: