fbpx
Сьогодні
17:56 25 Гру 2023

Чим сильніша буде наша ППО, тим менше російських чортів буде і в нашому небі, і на нашій землі, – Зеленський

English version here

Фото: ОПУ

Чим сильнішою буде українська протиповітряна оборона, "тим менше російських чортів буде у нашому небі".

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє Рубрика, посилаючись на Telegram глави держави.

"Різдвяний вечір під час війни. Наші воїни збили не лише майже 30 "Шахедів" і кілька ракет, але й ще дві російські "сушки", – написав Зеленський.

Він нагадав, що всього за тиждень російські терористи втратили п'ять літаків.

"Це Різдво задає правильний настрій на весь наступний рік – настрій наших можливостей. Можливостей у переговорах із партнерами. Можливостей у зміцненні нашого повітряного щита. Можливостей у захисті нашого дому від російських терористів. Що сильніша буде наша ППО, то менше російських чортів буде і в нашому небі, і на нашій землі", – наголосив Президент.

Глава держави подякував всім українським воїнам за влучність та силу.

"Дякую кожному й кожній, хто і в Різдво, і в будні дбає про захист нашої держави, хто витримує ворожі атаки й показує незламність, хоч би де він був: на сході та півдні чи на кордонах нашої країни, хто в бою і на позиціях, хто рятує та лікує людей. Усі наші екстрені служби. Кожен, хто допомагає. Дякую всім вам!", – додав Зеленський.

Збиття російських Су-34

Нагадаємо, що 22 грудня, українські військові знищили три літаки Су-34 російської федерації. Це сталося на південному напрямку.

Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат Росії. За його словами, цей літак – один з найновіших бортів на озброєнні армії РФ і може коштувати від 50 млн доларів.

Російські бомбардувальники Су-34 імовірно були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме у Херсонську область.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні.

При цьому президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявляв, що можливість українських військових збивати російські винищувачі є "одним із ключів до справедливого завершення війни".

А 24 грудня Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 винищувача-бомбардувальника Су-34 та Су-30.

Юрій Ігнат повідомив, що російська армія робить спроби знайти засоби, якими було збито три ворожі винищувачі Су-34. Для цього окупанти використовують БпЛА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: