fbpx
Сьогодні
Відео 12:47 24 Гру 2023

Українські полярники показали, як розважаються пінгвіни в Антарктиді

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Українські полярники зі станції "Академік Вернадський", яка розташована на антарктичному острові Галіндез, показали, як пінгвіни влаштували "гойдалку" на невеликому айсбергу.

Про це пише Рубрика, посилаючись Фейсбук Національного антарктичного наукового центру.

У соцмережі відео оприлюднив Олександр Милашевський.

"Коли ти пінгвін в Антарктиці — то й гойдалка в тебе відповідна. Під час морського виїзду нашим полярникам вдалося зафільмувати цікавий момент: як група пінгвінів гойдалася на невеликому айсбергу", зазначив в підписі до відео полярник.

Українські фахівці відзначили, що на невеликій частині айсберга зібралася "ціла пінгвіняча тусовка".

До субантарктичних пінгвінів, яких навколо станції мешкає понад 5 тисяч, доєдналися ще й пінгвіни Аделі (цих птахів на острові українських полярників зовсім небагато).

"Пернаті трохи відпочили, погомоніли між собою та вирушили далі полювати за крилем в океан", — розповіли в науковому центрі.

Нагадаємо, нещодавно біля станції "Академік Вернадський" з'явилися перші в цьому році пташенята субантарктичних пінгвінів. 

Окрім того, на полях міжнародної конференції СОР28 українські вчені розповіли про вплив на Антарктику й планету загалом кліматичних аномалій, які зафіксували на станції "Академік Вернадський".

Також українські полярники запустили колаборацію з українським брендом та випустили шеврон з бойовими пінгвінами "Мрія про Антарктиду", щоб допомогти своїм колегам на фронті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: