fbpx
Сьогодні
Відео 12:58 23 Гру 2023

У столиці, через падіння стелі в шкільному укритті, знову перевірять всі сховища

Фото: УНІАН

У Києві всі наявні укриття та бомбосховища знову перевірять через прикрий випадок, що стався у шкільній зоні безпеки, де під час повітряної тривоги впала стеля, за малим не травмувавши дітей, що перебували там.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Київської міської військової адміністрації, Facebook заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимура Ткаченка.

Як зауважили, перевірку укриттів у столиці ініціював начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Очільник військової адміністрації наголосив, що вчора у кожному районі Києва були створені комісії з залученням необхідних фахівців для перевірки укриттів на предмет безпеки.

Комісії повинні перевірити укриття до 29 грудня.

Як заявляє Попко, в разі виявлення недоліків їх повинні усунути в найкоротший термін.

Нагадаємо, що 22 грудня в одній зі шкіл у Солом'янському районі Києва сталася аварія в укритті. Там зірвало вентиль батареї опалення, внаслідок чого обвалилася стеля.

"Під час повітряної тривоги діти були в укритті, стався обвал стелі із-за прориву труби. На щастя ніхто не постраждав. Школа 1981 року. Вже встановлюються деталі", – написав Ткаченко.

Також за словами Ткаченко, найближчим часом буде створено слідчо-оперативна група та проведена експертиза.

"Ми були в цьому укритті зовсім нещодавно одразу після його ремонту, який було зроблено за небюджетні кошти благодійного фонду. Як бачимо, до безпеки треба підходити значено ретельніше", – підкреслив він.

Як зазначив начальник КМВА Сергій Попко, під час інциденту діти не постраждали. За його словами, у вказаному укритті нещодавно було проведено ремонт і воно пройшло перевірки.

Варто зазначити, що соцмережами також поширюється відео з момент руйнування стелі. На ньому видно, як на дітей, які знаходяться в укритті під час тривоги, спочатку падає стеля. Також видно, що прорвало трубу, ймовірно з гарячою водою, бо в укритті починає з'являтись пар.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України підписало меморандум про взаєморозуміння з Житомирською міською радою та представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні щодо створення нових стандартів для укриттів.

Також у школі №62 в Дарницькому районі Києва з'явилося укриття подвійного призначення. В ньому розташовано спортзал, в якому школярі зможуть переховуватись під час повітряних тривог, а після їх закінчення – займатися карате.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: