fbpx
Сьогодні
Фото 12:47 08 Гру 2023

У Херсоні відкриють дві підземні лікарні: для чого це рішення

English version here

У Херсоні мають намір створити дві підземні лікарні – перинатальний комплекс та клінічна лікарня.

Про це начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив у Фейсбуці, пише Рубрика.

У чому проблема?

Російські війська постійно обстрілюють Херсон та область. Ситуація з атаками правобережжя загарбниками настільки серйозна, що знаходиться на контролі у президента України Володимира Зеленського.

Наприклад, 4 грудня росіяни обстріляли дитсадок у Шуменському мікрорайоні Херсона.

Також  19 листопада, в результаті обстрілу Херсона постраждали четверо дорослих та одна дитина.

А 16 листопада російсько-окупаційні війська вчергове відкрили масований вогонь по центру Херсона, серед постраждалих – 15-річна дівчина.

Додамо, що російські війська часто обирають цілями для атак лікарні та дитячі садки. Наприклад, 30 листопада російська армія атакувала село Даріївка Херсонської області. Під обстріл потрапили дитсадок та лікарня, четверо людей були поранені.

Яке рішення?

Наразі у Херсоні планують збудувати дві підземні медичні установи.

Відбудеться будівництво перинатального центру з пологовим та післяпологовим відділенням, операційними залами й палатами інтенсивної терапії.

Фото: Олександр Прокудін / Фейсбук

Окрім перинатального центру також заплановано побудувати підземну міську клінічну лікарню із сучасними операційними та реанімаційним блоком, палатами інтенсивної терапії.

Повідомляється, що також заплановано продовжити будівництво бомбосховищ у школах і дитсадках.

Як це працює?

"Реалізуємо важливі проєкти для всіх жителів області. У Херсоні запрацюють дві підземні лікарні. Відвідав об'єкти, на яких от-от розпочнуться роботи", – зазначив Прокудін.

Фото: Олександр Прокудін / Фейсбук

За його словами, в одному з медзакладів створять підземний перинатальний комплекс, де обладнають пологове та післяпологове відділення, зали із палатою інтенсивної терапії, операційну. Вони будуть оснащені сучасним обладнанням.

Фото: Олександр Прокудін / Фейсбук

"Другий об'єкт осучаснимо підземною клінічною лікарнею. Тут буде операційна із реанімаційним блоком і палати інтенсивної терапії", – повідомив начальник ОВА.

Фото: Олександр Прокудін / Фейсбук

Він розповів, що загалом уже в 12 медзакладах на правобережній частині є повністю облаштовані укриття.

Наразі на деокупованій території Херсонщини працюють понад 800 лікарів, зокрема це і медики з інших регіонів країни, постійно відбувається їх ротація.

Нагадаємо, у Дніпропетровської області в одній із клінік облаштували підземне укриття з кімнатами інтенсивної терапії та повноцінною операційною.

Також повідомлялось, що в Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит"  відбулося офіційне відкриття відремонтованого укриття.

Окрім того, в Україні почав працювати сайт "Залізне укриття", де буде представлена інформація про стан сховищ. За 2023 рік в Україні мають бути приведені до ладу 6847 укриттів.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: