fbpx
Сьогодні
Фото 18:26 26 Лис 2023

Рішення для відбудови: в Охматдиті відкрили відремонтоване укриття

Фото: Фейсбук / НДСЛ Охматдит

Цього тижня в Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит"  відбулося офіційне відкриття відремонтованого укриття.

Про це НДСЛ "Охматдит" повідомляє у Фейсбуці, пише Рубрика.

У чому проблема?

Із першого дня широкомасштабного вторгнення росії в Україну окупанти обстрілюють українські міста, об'єкти цивільної інфраструктури, лікарні, школи, дитячі садочки.

У ніч на 25 листопада, окупаційна армія випустила по Україні рекордну кількість ударних безпілотників – 75 "Шахедів", з них 74 протиповітряна оборона приземлила.

Зауважимо, що з ночі й до ранку на 25 листопада російські дрони-камікадзе масовано атакували Київ: працювала ППО, внаслідок збиття ворожих безпілотників сталося загорання на території дитячого садка та влучання у п'ятиповерхівку.

Яке рішення?

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" цього тижня відбулося офіційне відкриття відремонтованого укриття.

Фото: Фейсбук / НДСЛ Охматдит

Фото: Фейсбук / НДСЛ Охматдит

Як це працює?

"В Охматдиті безпечним укриттям для сотень дітей, батьків та медпрацівників слугує місце під одним з корпусів лікарні. Під час повітряної тривоги в це приміщення інколи спускається близько 120 людей: хворі діти та їх батьки з відділень ендокринології, неврології, педіатричних відділень, пацієнти з рідкісними захворюваннями, грудні дітки з мамами", – ідеться в повідомленні.

Фото: Фейсбук / НДСЛ Охматдит

Фото: Фейсбук / НДСЛ Охматдит

Зазначається, що багатьом з них необхідно продовжувати медичні процедури навіть під час атак, і саме це приміщення – найближчий варіант.

Капітальні ремонтні роботи тривали понад 2 місяці.

Фото: Фейсбук / НДСЛ Охматдит

Фото: Фейсбук / НДСЛ Охматдит

"Завдяки команді Охматдиту, нашим друзям та благодійникам вдалося пофарбувати стелю та стіни, демонтувати підлогу, облаштувати укриття необхідними меблями, інженерними мережами, санвузлами та кімнатами для відпочинку, замінити систему вентиляції. Також там для діток з'явились нові іграшки, різноманітні ігри, книги, розмальовки, телевізор та інтернет. Крім цього, в укритті знаходиться все необхідне для підтримки безперервного лікування", – сказано в повідомленні.

Фото: Фейсбук / НДСЛ Охматдит

Нагадаємо, Рубрика раніше повідомляла, що у Національній дитячій спеціалізованій лікарні НДСЛ "Охматдит" військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту завершили роботи з будівництва та облаштування укриття.

Також повідомлялось, що Київ почав вдосконалювати систему цивільного захисту: встановили "пілотне" мобільне укриття, яке виготовлене з бетону.

Окрім того, у Києві на Печерську відбулося урочисте відкриття проєкту з ремонту укриття.

Також, у Києві укриття обладнають автоматизованою системою відкриття, аби під час повітряної тривоги до них був гарантований доступ.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: