fbpx
Сьогодні
14:46 23 Гру 2023

Президент ввів чергові санкції проти 51 людини й 134 компаній: хто потрапив

Фото: З відкритих джерел

23 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію ще два рішення Ради національної безпеки України щодо запровадження нових економічних санкцій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на укази президента України.

Загалом санкцій були запроваджені проти 51 особи та 134 компаній.

№850/2023

Відповідно до указу санкції були запроваджені проти 8 фізичних осіб, серед яких громадяни Кіпру, України, а також Російської Федерації. Також під обмеження потрапили 15 компанія, серед яких частина розташована у тимчасово окупованому Криму.

Список фізичних осіб:

Список юридичних осіб:

№851/2023

До списку обмежень потрапили 119 компанія, а також 43 фізичні особи, серед яких росіяни, українці та громадяни Латвії.

Список фізичних осіб:

Список юридичних осіб:

Санкції заморожують активи фізичних та юридичних осіб на території України, а також заборонюють торгувати з ними. Обмеження діятимуть від пʼяти до десяти років.

Що відомо про санкції проти російської федерації

Україна запровадила багато рівнів санкцій проти росії та пов'язаних із Кремлем олігархів. Ще на початку вторгнення у 2022 році НБУ заборонив обіг рубля та закрив російські державні банки. Українські суди постійно конфіскують російські активи.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський своїми указами увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 18 листопада 2023 року "Про застосування 

А у березні 2023 року Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких і українські.

Крім того, Верховна Рада підтримала президентську постанову №10271, яка пропонує секторальні санкції проти Росії та Білорусі в оборонно-промисловій сфері на 50 років.

Варто зазначити, що нещодавно Європейський союз ввів у дію новий, 12-й пакет санкції проти російської Федерації, який ще більше послабить російську військову машину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: