fbpx
Сьогодні
14:55 22 Гру 2023

Міноборони верифікувало реєстр військовозобов’язаних: планують запровадити онлайн-бронювання

У Міністерстві оборони завершили верифікацію реєстру військовозобов'язаних — "Оберіг". На його базі мають намір запускати нові електронні послуги, зокрема онлайн-бронювання від призову.

Як інформує Рубрика, про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, пише "АрміяInform".

За її словами, раніше повістки могли приходити людям декілька разів, їх отримували громадяни непридатні до служби чи навіть родичі загиблих, але впровадження "Оберігу" повинно виправити цю ситуацію.

"Завдяки верифікації з іншими державними реєстрами ми збільшили якість наповнення даних з 27% до 88%, видалили дублі та неактуальні дані", — зазначила Черногоренко.

Заступниця міністра також заявила, що в планах — створити документ, що підтверджуватиме статус військовозобов'язаного, а також запровадити нові електронні послуги, зокрема онлайн-бронювання.

Мобілізація в Україні

Президент Володимир Зеленський днями заявив, що Генштаб та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пропонували для контрнаступальних дій мобілізувати до 400–500 тисяч людей. Президентові наразі "потрібно більше аргументів для того, щоби підтримувати цей напрямок".

Зеленський також заявляв, що не стане підписувати законопроєкт, який передбачатиме мобілізацію жінок. Але може подумати про зниження віку призовників.

Водночас Валерій Залужний переконаний, що мобілізацію не потрібно посилювати, а натомість повернути її "на ті рамки, у яких вона працювала раніше". На думку Залужного, обласні військові комісари, яких звільнили, були професіоналами.

Нещодавно Рустем Умєров попросив місцеву владу в Україні ще більше сприяти мобілізаційній роботі. На його думку, органи місцевого самоврядування можуть "відчутно" посилити залучення фахівців до Сил оборони через проєкт рекрутингу.

Міністр оборони України Рустем Умєров нагадав, що сільський голова має право особисто підписувати повістки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: