fbpx
Сьогодні
13:50 23 Гру 2023

Міністр оборони закликав польських виробників зброї укладати прямі контракти з компаніями України

English version here

Фото: Фейсбук / Міністерство оборони України

Міністр оборони України Рустем Умєров закликає виробників зброї Республіки Польщі до укладання прямих контрактів з українськими компаніями.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Міністерства оборони.

Як розповідають, Умєров зустрівся в Києві з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським та передав подяку народу Польщі за величезну допомогу, надану Україні.

Очільник оборонного відомства також поділився результатами своїх перших 100 днів на посаді.

Умєров закликав польських виробників зброї до укладання прямих контрактів з українськими компаніями, а також до створення спільних підприємств.

Міністр також заявив, що очікує на плідну співпрацю з новим міністром національної оборони Польщі, віцепрем'єр-міністром Владиславом Косіняком-Камишем.

"Готовий до обговорення нашого порядку денного у телефонному режимі та під час очних зустрічей", – сказав міністр оборони України.

Що відомо про виробництво та постачання боєприпасів

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін заявив, що попри нарощування виробництва боєприпасів на вітчизняних заводах, Україна потребує постачання від країн-партнерів.

Окрім того, німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" офіційно повідомили про створення спільного підприємства.

Також наступного року Україна розпочне спільне з британською компанією виробництво гаубиць.

Варто зауважити, що раніше глава дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель вже повідомляв, що Україні передали країни Європейського союзу сотні тисяч артилерійських снарядів та вони можуть не встигнути поставити обіцяний мільйон боєприпасів до кінця 2023 року, як було заплановано раніше.

Своєю чергою у наступному році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: