fbpx
Сьогодні
19:24 18 Лис 2023

Розвідник Лютий розповів про кримські рейди ГУР

Фото: ГУР

Воїн спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Артан" на псевдо Лютий поділився деталями рейдів в окупований Крим в інтерв'ю журналістам Японії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу ГУР МОУ.

29-річний Лютий безпосередньо брав участь у місіях на окупованому півострові, які відбулися 3 жовтня та 24 серпня 2023 року.

На невеликому катері Лютий з побратимами прикривав ударну групу десанту: перебуваючи на відстані 500-1000 метрів від західного кримського узбережжя, озброєні ПЗРК "Stinger" воїни очікували на ймовірні вертолітні атаки росіян. Воєнний розвідник розповів про бойові зіткнення з ворогом під час серпневої спецоперації, а також про свою участь у звільненні нафто- та газовидобувних платформ у Чорному морі.

За словами учасників бойових рейдів, серія несподіваних атак спецпризначенців ГУР МО України в Криму націлена на те, аби продовжувати психологічний тиск на російських окупантів, а також підвищити рівень підготовки воїнів до майбутнього звільнення півострова.

Зазначимо, що спецпідрозділ "Артан" Головного управління розвідки Міноборони налічує близько 1000 бійців.

Як раніше повідомляла Рубрика, воїни ГУР показали унікальні кадри підготовки та реалізації рейдів на територію тимчасово захопленого Криму.

"Унікальні кадри підготовки та реалізації рейдів на територію тимчасово окупованого Криму, здійснених воїнами "Стугни" та "Братства" спецпідрозділу Тимура Головного управління розвідки Міністерства оборони України", – йдеться в дописі під відео.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, скоріше за все, Україна буде звільняти Крим військовим шляхом. Адже лише у випадку деокупації півострова наша держава матиме певні гарантії безпеки.

А начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. При цьому росіянам та українцям-колаборантам краще покинути півострів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: