fbpx
Сьогодні
15:24 20 Гру 2023

Work.ua розробив чекліст, який допоможе оцінити готовність компаній брати на роботу ветеранів: у чому рішення

Портал із пошуку роботи Work.ua розробив чекліст, за допомогою якого можна буде оцінити, наскільки компанія готова брати на роботу ветеранів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Work.ua.

У чому проблема?

Як зазначили засновники порталу, за оцінками Міністерства у справах ветеранів, в Україні буде п'ять мільйонів ветеранів на завершення війни. Це означає, що кожен третій працездатний українець буде ветераном. Мабуть, не залишиться організацій, де не працюватимуть ветерани.

Але чи кожна організація готова стати середовищем, де людина з військовим досвідом не тільки зможе працювати, а й відчуватиме себе успішною, повністю реалізованою? Чи кожна компанія стане спільнотою, яка допоможе ветеранові повернутися до мирного життя і знайти свій шлях?

Понад 60% роботодавців ніколи не працювали з ветеранами, але вже починають готуватися до найму колишніх військових. 

Тільки третина з опитаних роботодавців поділилися, що вже мають досвід роботи з ветеранами. У 7% бізнесів він значний, а у 25% – невеликий. 

Яке рішення?

Work.ua розробив чекліст, за допомогою якого можна буде оцінити, наскільки компанія готова брати на роботу ветеранів.

"Пропонуємо компаніям інструмент самооцінки, який допоможе зрозуміти, наскільки компанія готова взяти на роботу ветерана війни.

Готуючи його, ми орієнтувалися на найкращі практики українських та зарубіжних роботодавців, рекомендації експертів та урядових структур і зворотний зв'язок від ветеранської спільноти", зазначили на порталі.

Як це працює?

Опитувальник має 43 запитання та містить розділи про:

  • здоров'я,
  • безбар'єрність,
  • психологічну підтримку,
  • корпоративні практики.

Відповівши за запитання, роботодавці зможуть зрозуміти, що в компанії вже зробили для адаптації ветеранів, на кшталт – чи доступний офіс і чи пройшли співробітники відповідне навчання, а що ще потрібно зробити.

"Ми виходили з принципу, що не ветеран має змінюватися, щоб адаптуватися до роботи в мирному суспільстві, а ми, суспільство, повинні адаптуватися, щоб зробити повернення ветерана на цивільну роботу максимально комфортним", підкреслили в Work.ua.

Чекліст доступний за посиланням.

Нагадаємо, що Міністерство оборони та найбільший український сайт з працевлаштування Work.ua підписали меморандум про співпрацю. Відтепер рекрутинг до Збройних сил України проводитимуть на платформі.

Окрім того, на Рівненщині відбулась презентація мобільного додатку Trenvet UA, який допомагає отримати безкоштовну спортивну реабілітацію ветеранам та військовослужбовцям.

Також ми писали, що ветеран АТО Микола Стецьків, який мріяв про свою справу, після повернення з війни заснував  полуничний бізнес Файна Berry.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: