fbpx
Сьогодні
21:36 01 Лис 2023

В Україні створили інтерактивну карту ветеранських бізнесів: як працює це рішення

Український ветеранський фонд спільно з партнерами ЛУН та Uklon презентували інтерактивну карту ветеранських бізнесів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

У чому проблема?

Сьогодні більшість українців прагнуть підтримувати продукцію та послуги ветеранських бізнесів.

Ми бачимо майбутнє України таким, де ветеранів поважають і де ветеранський бізнес має преференції не виключно в економічному чи податковому полі, але й безпосередньо серед користувачів. Нам хочеться, щоб люди надавали перевагу тим бізнесам, які засновані ветеранами.  І для популяризації цієї ідеї ми створили цю карту, де можна вже зараз побачити ветеранські бізнеси по всіх регіонах країни, а також додати свій ветеранський бізнес, — розповів маркетинг-директор ЛУН, амбасадор Українського ветеранського фонду Денис Суділковський.

Яке рішення?

Проєкт — інтерактивна карта ветеранських бізнесів у межах концепції «Шлях ветерана. Бізнес» став початком колаборації державної інституції та бізнесу, які об'єднались заради ветеранів. На одній платформі зібрані бізнеси ветеранів і їхніх родин у різних регіонах України. Відтепер можна буде легко знайти у своєму місті ветеранський бізнес, розвиток якого варто підтримати. Мета проєкту  – посилення ветеранів через бізнес, підтримка їх підприємницької діяльності, адаптація ветеранів до мирного життя.

Як це працює?

На карті вже представлені близько 400 верифікованих ветеранських бізнесів, які отримали фінансування УВФ за конкурсними програмами. Крім того, близько тисячі ФОП, тобто менших бізнесів, які отримали мікрофінансування  від фонду, також згодом будуть нанесені на карту ветеранських бізнесів. На мапі можуть бути представлені всі форми ветеранського бізнесу, які пройдуть верифікацію, незалежно від форми підприємницької діяльності.

карту ветеранських бізнесів

Зазначається, що на сьогодні карта налічує 77 проєктів і продовжуватиме наповнюватися.

"Будь-яка юридична форма та сфера діяльності бізнесу можуть бути розміщені на карті. Поки що превалює сфера харчування. Набирає обертів сфера оборонно-промислового комплексу. Це закономірно, адже ветерани набули профільних знань, які застосовують у цивільному житті та продовжують допомагати побратимам", – зазначено в повідомленні.

Бізнесмени з-поміж ветеранів можуть подати свої дані для розміщення на карті безпосередньо через платформу інтерактивної мапи, що доступна також через застосунки ЛУН та Uklon, або звернувшись до українського ветеранського фонду.

Завдяки тому, що багато громадян користуються послугами компанії Uklon, вона доносить інформацію про ветеранські бізнеси до громадян через власний застосунок. Сьогодні українські громадяни готові підтримувати ветеранські бізнеси, й інтерактивна мапа допомагає знайти такі підприємства — кожен бізнес позначений на мапі відповідною іконкою, що визначає галузь, у якій працює ветеранське підприємство. З одного боку мапа популяризує такі бізнеси, а з іншого — сприяє культивуванню поваги до ветеранів.

З картою ветеранського бізнесу можна ознайомитись за посиланням.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: