fbpx
Сьогодні
16:23 20 Гру 2023

Україна та Британія провели другий раунд консультацій про укладання двосторонньої угоди щодо гарантій безпеки

Фото: Офіс Президента

За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави сьогодні було проведено черговий раунд консультацій із Великою Британією щодо укладення двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку України. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Українську делегацію очолив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква. До складу делегації також увійшли: заступник керівника Офісу Глави держави Роман Машовець, заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький та представники Міністерства оборони.

України та Британія провели другий раунд консультацій

Фото: Офіс Президента

«Другий раунд консультацій засвідчив прогрес, якого нам вдалося досягти від моменту започаткування двосторонніх безпекових переговорів. Велика Британія відграє важливу роль у посиленні оборонних спроможностей України, її економічної та фінансової стійкості, а також поступовому наближенні нашої держави до членства в НАТО, що буде для нас найнадійнішою гарантією», – наголосив Ігор Жовква. 

Сторони проаналізували основні складові гарантій безпеки та узгодили план роботи на найближчу перспективу з метою пришвидшення укладення відповідної угоди.

Заступник керівника Офісу Президента й очільник британської делегації Ніколас Катсарас також окремо обговорили посилення двосторонніх відносин України та Великої Британії, імплементацію Формули миру та графік подальших контактів на рівні лідерів.

Раніше Рубрика писала, що Велика Британія з Україною можуть підписати  угоду на 10 років, у межах якої Британія надаватиме підтримку, зосереджену на зміцненні військово-морського потенціалу. Також країна може зобов'язатися допомагати Україні фінансово та обмінюватись розвідувальними даними.

Також Збройні сили Великої Британії мають продовжити програму навчання для українських військових, у межах якої підготовку пройшли вже понад 30 тисяч українців.

Велика Британія та Норвегія спільно очолять нову морську коаліцію для України.

Збройні сили Великої Британії мають продовжити програму навчання для українських військових, у межах якої підготовку пройшли вже понад 30 тисяч українців.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Велика Британія та Норвегія спільно очолять нову морську коаліцію для України.

Вони мають запропонувати план розвитку Військово-морських сил ЗСУ.

Розвиток ВМС почнеться з нових кораблів та обладнання, які передасть Велика Британія.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: