fbpx
Сьогодні
Фото 14:34 19 Гру 2023

Цілий рій ворожих FPV: на Запорізькому напрямку прикордонники успішно відбили атаку БпЛА

Фото: ДПСУ

На Запорізькому напрямку українські прикордонники успішно відбили чергову атаку російських ударних безпілотників, застосовуючи антидронові рушниці.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Державну прикордонну службу.

Як розповіли захисники українського кордону, атака, що відбулася нещодавно, налічувала вісім БпЛА.

Зі слів прикордонників, ворог здійснив кілька хвиль запусків із різних напрямків. Проте цей масований удар охоронці кордону відбили, застосовуючи антидронові рушниці.

БпЛА, FPV

Фото: ДПСУ

"FPV-дрони несли смертоносний вантаж "на борту". Та потрапивши в поле дії охоронців кордону – один БПЛА, з нашпигованою вибухівкою пластиковою пляшкою "засів" на дереві, п'ять – розірвало на шматки, залишивши купу сміття, ще два – прикордонники ювелірно "посадили"", наголосили у ДПСУ.

БпЛА, FPV

Фото: ДПСУ

БпЛА, FPV

Фото: ДПСУ

Також захисники українського кордону підкреслили, що ефективно використовують сучасні види озброєння в боротьбі окупантами, рятуючи не лише життя побратимів, а й мирного населення.

БпЛА, FPV

Фото: ДПСУ

Нагадаємо, що триває кампанія зі збору коштів на безпілотники для прикордонників. Окрім QR-коду всі реквізити для допомоги можна знайти на сайті ДПСУ.

Що відомо про ворожі атаки БпЛА

Ігнат раніше зазначав, що ворог постійно намагається удосконалювати будь-яке озброєння, в тому числі ударні дрони. Українські фахівці вивчають будь-які пристрої, виявлені на збитих російських безпілотниках.

Як повідомляла Рубрика, у ніч проти 18 грудня російські окупанти атакували п'ятьма ударними БпЛА типу Shahed із району Приморсько-Ахтарськ – рф.

Усі безпілотники збито мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України в межах Миколаївської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей.

Ігнат також розповів, що рф має достатньо дронів, щоб атакувати Україну щодня.

Перша ж після весни масована атака відбулася 25 листопада, коли ворог випустив Україною, і зокрема Києвом, понад 70 "Шахедів".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: