fbpx
Сьогодні
11:13 16 Гру 2023

У Повітряних Силах пояснили, чому під час масованих атак повітряна тривога стала довшою

Фото: Телеграм / Сергій Наєв

Починаючи з осені, російські загарбники регулярно запускають ударні "Шахеди" по регіонах країни звечора, і впродовж ночі, через великий запас ходу, БпЛА можуть довго намотувати круги, а не одразу заходити на ціль.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Запускають "Шахеди", як правило, хвилями, вони розлітаються, маневрують. Запас ходу в них великий. Це двигуни внутрішнього згоряння.

Той маршрут, який проклали їм оператори на місці пуску, той й залишається в "пам'яті". Вони таким чином намотують круги, можуть кружляти довкола області, не тільки по прямій, а потім вже заходити на ціль", пояснив полковник.

Як відзначив речник Повітряних сил, пуски починаються, як правило, ще звечора та тривають до пізньої ночі, доки наші захисники не знищать останній ворожий "Шахед".

В Ігната журналіст також спитав щодо подовження у часі повітряної тривоги.

"Я б не сказав, що так вже й відрізняється (час атаки, – ред.). "Шахеди" завжди літали довгенько. Раніше їх пускали з Херсонської області, перші пуски, коли Сили оборони ще не вигнали ворога на лівий берег Дніпра.

Після цього вони перейшли в Крим. Тривалість польоту стає більшою, швидкість "Шахеда" середня 150 км/год й тому так відбувається", зазначив речник.

Раніше, як припустив речник Повітряних сил, ворог запускав "Шахеди" більше по прямій. Сьогодні ж терористи ставлять перед собою дещо інші цілі:

  • знайти слабкі місця в нашій обороні;
  • виявити місця, де знищили БпЛА, врахувати інформацію й запустити подальші групи безпілотників;
  • навантажити протиповітряну оборону.

Нічні атаки країни ворожими БпЛА

Нагадаємо, що у ніч на 16 грудня російські окупанти пізно ввечері, 15 грудня, запустили по території України понад 10 груп ударних безпілотників із північного та південного напрямків.

Вони атакували низку регіонів країни 31 ударним безпілотником типу "Shahed": сили протиповітряної оборони знищили 30 ворожих дронів.

Окрім того, російські загарбники в ніч проти 15 грудня атакували територію України 14 ударними безпілотниками типу Shahed. Сили оборони України знищили всі "шахедів".

А 14 грудня, російські війська атакували Україну безпілотниками "шахед" та ракетами С-300. Сили ППО знищили понад 40 ворожих БпЛА.

Перша ж після весни масована атака відбулася 25 листопада, коли ворог випустив Україною, і зокрема Києвом, понад 70 "Шахедів".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: