fbpx
Сьогодні
16:30 03 Гру 2023

На Львівщині розпочала роботу єдина телефонна служба порятунку 112: у чому рішення

Фото: З відкритих джерел

На Львівщині відтепер можна зателефонувати до медиків, поліцейських, рятувальників та працівників газової служби за єдиним номером 112.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, пише Рубрика.

У чому проблема?

Ще минулої осені, 7 вересня, Верховна Рада прийняла у цілому закон під номером 7581 щодо впровадження в Україні Системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 (системи 112).

Її запровадження стало зобов'язанням України після підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Окрім того, на впровадження цієї системи і на її запуск дав кошти Європейський інвестиційний банк.

Метою закону є підвищити ефективність надання екстреної допомоги шляхом розвантаження екстрених служб та створити єдиний центр прийняття та обробки повідомлень.

Яке рішення?

Нещодавно на Львівщині запрацювала єдина телефонна служба порятунку 112.

Як це працює?

112 – це номер для звернення громадян, які опинилися у надзвичайній ситуації.

Він використовується як альтернатива гарячим лініям 101, 102, 103 та 104, дозволяючи не витрачати час на те, щоб дзвонити у кожну службу окремо.

"Це дозволяє значно пришвидшити процес зʼєднання з екстреною службою та посилює комунікацію між підрозділами", – зазначив Клименко.

Телефонна служба 112

Фото: З відкритих джерел

Міністр наголосив, що оператори служби, які працюють у Львові, володіють англійською, польською, чеською та турецькою мовами.

Спецлінії 101, 102, 103 та 104 також продовжуватимуть працювати.

Окрім того з 1 грудня виклик екстрених служб за номером 112 став доступним на Вінниччині, Житомирщині, Черкащині та Чернігівщині.

А вже наступного року плануємо запустити 112 у Дніпрі та Одесі.

"І викликати рятувальників, поліцейських, медиків або працівників газової служби за єдиним номером можна буде з будь-якого регіону України", зазначив очільник відомства.

Нагадаємо, що спочатку впровадження єдиного номера виклику екстрених служб розпочалося з міста Києва (у липні 2023 року – ред.).

За словами міністра, майже за три місяці роботи надійшло понад 167 тисяч викликів. Найчастіше дзвінки скеровувалися до Національної поліції.

"На лінію можуть звернутися і люди з порушенням слуху чи мовлення. Перекладачі жестової мови служби 112 опрацювали понад 2 тисячі таких звернень з 1 липня 2023 року.

Не збавляємо темпи й продовжуємо працювати над тим, щоб служба 112 якнайшвидше функціонувала на всій території України. Робота триває", наголосив очільник МВС.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: