fbpx
Сьогодні
Фото 18:22 02 Лип 2023

У Бучі відкрили меморіал, присвячений убитим росіянами місцевим мешканцям

Фото: facebook.com/BBCnewsUkrainian

На Київщині у Бучі відкрили інсталяцію у пам'ять про мешканців міста, яких російські загарбники вбили під час окупації.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук, інформує Рубрика.

Меморіал установили на вході до Бучанського міського парку. Там згадано 501 мешканця міста, яких убили росіяни.

Фото: t.me/kazansky2017

Окрім того, у парку провели концерт-реквієм "Об'єднані заради перемоги". Це перший такий захід ушанування загиблих у Бучанській громаді, каже Федорук.

"Це не можна забути і не можна пробачити (злочини росії в Бучанській громаді — ред.). Тому ми продовжуємо нагадувати світу про військовий трибунал", — наголосив очільник міста.

Довідка

31 березня 2022 року українські військові звільнили від російських загарбників Бучу та всю Бучанську громаду на Київщині. Після цього поступово почала з'являтися інформація про звірства окупантів: журналісти і представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих, які лежали просто на вулицях.

За даними поліції, російські снайпери розстрілювали людей із танків, бронетранспортерів, попри білі пов'язки, які військові рф змушували людей носити. Чимало українців були знайдені загиблими у своїх будинках і квартирах від мінно-вибухових травм. Тіла також знаходили у братських могилах, часто — зі слідами катувань.

У березні 2023 року Зеленський повідомив, що через російську окупацію в Бучі та Бучанському районі загинули понад 1400 людей, зокрема 37 дітей.

За інформацією німецької розвідки, перехоплені радіоповідомлення військових рф про масові вбивства в Бучі свідчать, що це були не випадкові дії або вчинки окремих військових, а тактика чи навіть стратегія росії для залякування українців.

31 березня, у річницю звільнення, президент Володимир Зеленський прибув до Бучі разом з лідерами Словаччини, Хорватії, Словенії та Молдови, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час російської окупації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: