fbpx
Сьогодні
Фото 15:47 23 Вер 2023

В Україні завершилися зйомки фільму "Буча"

Фото: Бучанська міська рада

В Україні завершили знімати художній фільм "Буча", прем'єра якого очікується восени 2024 року.

Про це повідомили у Бучанській міській раді, пише Рубрика.

"Фільм-драма показує страшні події, які відбувалися на Київщині під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року", зазначили у місцевій адміністрації.

Як повідомляють, зйомки кінострічки проходили у Київській області у березні та квітні 2023 року та зайняли 28 знімальних днів. Останні кадри були зафільмовані на Говерлі у серпні.

Фільм Буча, зйомки

Фото: Бучанська міська рада

Певний час зайняв і процес отримання дозволів у родичів загиблих та учасників тих подій.

Фільм Буча, зйомки

Фото: Бучанська міська рада

"Трагедія, яка відбулася у містечку поблизу Києва, сколихнула весь світ. Кіно – це один із потужних інструментів, який зможе донести важливі меседжі іншим країнам.

Росіяни вже зняли і показують пропагандистські стрічки зі своєю версією подій у Маріуполі та Бучі. Є ймовірність, що світ надивиться російських фільмів та прийме їхні наративи. Ми маємо доносити істину", – заявив сценарист і продюсер фільму Олександр Щур.

Фільм Буча, зйомки

Фото: Бучанська міська рада

Варто зауважити, що сюжет кінострічки розповість про порятунок місцевих жителів Костянтином Гудаускасом – громадянином Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживав у Бучі. Костянтин не тільки рятує людей, а й на власні очі бачить весь жах війни та окупації – вбивства, пограбування, зґвалтування.

Фільм Буча, зйомки

Фото: Бучанська міська рада

Також підкреслили, що на кінофестивалі в Торонто показали робочі матеріали фільму "Буча", створеного на основі реальних подій, які сталися у Бучі та інших містах України, захоплених російськими військами.

Фільм Буча, зйомки

Фото: Бучанська міська рада

Нагадаємо, що шоста Національна премія кінокритиків "Кіноколо" оголосила претендентів на отримання нагород: 12 жовтня відбудеться церемонія нагородження переможців.

Як писала Рубрика, український Оскарівський Комітет обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на премію "Оскар" у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм". Це документальна стрічка Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: