fbpx
Сьогодні
17:23 18 Гру 2023

“Вивчаю — не чекаю”: як навчальний застосунок сприяє рівному доступу до освіти у початковій школі

Українська громадська спілка «Освіторія» та міжнародна організація War Child розробили безоплатний навчальний застосунок "Вивчаю — не чекаю" для школярів 1-4 класів. Аби діти могли вчитися з будь-якої точки України та світу. 

У чому проблема?

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну суттєво ускладнило доступ українських школярів до освіти. 

Так, через масовані обстріли, руйнування освітніх закладів, вимушену міграцію та інші фактори якість отримання знань учнями, очевидно, знизилася. За даними Державної служби якості освіти України, близько 30% школярів не мають постійного доступу до освіти в умовах війни, на Півдні України — 40%. Водночас через війну за кордоном перебувають щонайменше півмільйона дітей. 

Проте діджиталізація навчального процесу має потужний потенціал, який може сприяти надолуженню освітніх втрат.

Яке рішення?

Влітку 2022 року ГС «Освіторія» та міжнародна організація War Child за підтримки МОН України розпочали роботу над застосунком з математики й читання "Вивчаю — не чекаю". Мета цієї навчальної гри для учнів 1-4 класів — допомогти впоратися з викликами, що виникли в освітній системі під час війни. Діти, вчителі, батьки — всі потребували зручного та доступного інструменту для продовження навчання. 

Окремим завданням було розробити застосунок таким, що міг би утримувати увагу дітей й хоча б частково відволікати від реалій воєнного часу. Відтак, під час створення застосунку "Вивчаю — не чекаю" команда врахувала й вікові особливості та потреби дітей початкової школи, адже вони пізнають світ в ігровій формі та потребують швидкої зміни активності. 

Як це працює?

Застосунок "Вивчаю — не чекаю" — це навчальна гра, в якій дитина вчиться за допомогою пізнавальних відеоуроків, розроблених за підходами мікронавчання. Наразі він пропонує уроки з читання та математики для дітей 1-4 класів, кожен з яких підкріплюється інтерактивними мінііграми та завданнями. 

Дизайн та віртуальні герої застосунку створені українськими дизайнерами разом з дітьми. А весь навчальний контент застосунку розробляли найкращі українські вчителі та методисти. Тож "Вивчаю — не чекаю" повністю відповідає українській навчальній програмі та Держстандарту. 

Застосунок можна використовувати як у школі на уроці, так і вдома для закріплення навчального матеріалу. При цьому під час навчання доступ до інтернету не обов'язковий, тож, наприклад, можна безперешкодно навчатися в укриттях разом з іншими дітьми. 

З моменту запуску застосунку його завантажили вже майже 90 тисяч разів, адже він допомагає дітям опанувати уроки з математики й читання, а вчителям — додати до свого навчального плану цікавий інструмент. 

Завантажити "Вивчаю — не чекаю" на телефон, планшет, ноутбук або комп'ютер можна за посиланнями: App Store, Google Play та Windows.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: