fbpx
Сьогодні
16:10 10 Гру 2023

Екорішення: для українських шкіл стартував конкурс про відповідальне споживання природних ресурсів

English version here

Фото: Epson

В Україні оголосили конкурс "Втілення цілей сталого розвитку на рівні школярів", до участі у заході запрошують учителів спільно з учнівськими групами.

Про це пише Рубрика, посилаючись на компанію Epson в Україні.

У чому проблема?

Сьогодні ми живемо в суспільстві, яке характеризується інтенсивним використанням природних ресурсів та посиленим антропогенним тиском на природу.

Нещодавно вперше температура Землі перетнула критичну межу і піднялася на понад 2°C за доіндустріальний період. За даними вчених, такий температурний показник може призвести до незворотних наслідків для планети та її екосистем.

Вже не є новиною, що частина ресурсів, наприклад мінеральних, перебуває на стадії вичерпання, а інша частина природних ресурсів (поверхневі води, ґрунти) настільки змінили свої екологічні властивості, що їх пряме використання іноді стає неможливим. 

Зауважимо, що лише 7% території України охороняється як природні території, а якщо брати вимоги ЄС, то така частка повинна бути до 30% як мінімум. Наразі великою проблемою є і стан прісноводних водойм і неконтрольоване поширення орних земель, внаслідок чого втрачається понад 80% природних територій.

Яке рішення?

Подолання негативних наслідків впливу діяльності суспільства на природу зумовило формування нового світогляду, котрий у відповідному документі ООН, визначений як шлях сталого розвитку.

У компанії зазначають, що зменшення негативного впливу суспільства на природу вимагає прояву відповідальності та спільних зусиль кожного.

Тож конкурс, організований компанією Epson, покликаний об'єднати професійність освітян й талант учнів у пошуку ідей, які допоможуть зробити важливий внесок у розв'язання актуальних проблем сучасності:

  • відповідального споживання електроенергії,
  • зниження вуглецевого сліду в Україні.

Водночас для шкіл — це також нагода отримати передове технічне обладнання.

Як це працює?

Робоча група (вчитель та 2-15 учнів) створюють доповідь/презентацію своїх ідей у вигляді відеозапису тривалістю до 10 хвилин.

Періоди реалізації проєкту:

  • до 15 січня 2024 року заповнення інформаційного повідомлення про намір участі у конкурсі вчителем;
  • до 28 лютого 2024 року приймання конкурсних робіт;
  • після 25 березня оголошення та нагородження переможців конкурсу.

Переможці, які посядуть перші три місця отримають комплект сучасного технічного обладнання Epson для шкільних класів:

  • багатофункціональний друкувальний пристрій Epson EcoTank із серії Фабрика друку,
  • проєктор,
  • документ-камеру.

Докладні умови конкурсу та реєстрація на сайті Організатора за посиланням.

збереження природних ресурсів

Фото: Epson

У чому мета цього проєкту:

  • Досягнення цілей сталого розвитку: Участь в конкурсі допоможе втілити цілі сталого розвитку у життя, а персональний внесок кожного учня може поліпшити майбутнє нашої планети;
  • Збереження довкілля: Вчителі заохотять учнів зменшити вплив на довкілля та раціонально надалі використовувати природні ресурси в України;
  • Раціональне використання ресурсів: Конкурсне завдання може сприяти підвищенню зацікавленості вашого класу/школи у темі та навіть надихнути учнів на пошук новаторських рішень для збереження енергії та ресурсів нашої планети.

Кому це цікаво?

  • Учителям: Досвід, професійні знання та керівництво під час виконання конкурсного завдання, стануть прикладом для учнів.
  • Учням: Виклик для учнів — це не лише виховання свідомого відношення до ресурсів планети та шанс поглибити знання, але й стимул для пошуку новітніх рішень у цій галузі.

Нагадаємо, Україна підтримала світовий заклик щодо льодовиків та полюсів і доєдналася до важливої міжнародної ініціативи зі збереження кріосфери.

Також ми розповідали, що київський косметичний бренд White Sprut випустив свічки з новим ароматом. Кожна з них залита в унікальну тару, зроблену зі скляних пляшок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: