fbpx
Сьогодні
08:43 14 Гру 2023

Сили ППО вночі знищили 41 з 42 ворожих "Шахедів"

Фото: Ілюстративне

Сьогодні вночі, 14 грудня, російські війська атакували Україну безпілотниками "шахед" та ракетами С-300. Сили ППО знищили понад 40 ворожих БпЛА.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ в Telegram.

"Цієї ночі захисникам неба вдалось збити 41 із 42 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". Переважну більшість − в Одеській області.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та інших складових Сил оборони України", – йдеться у повідомленні.

Фото: Телеграм / Повітряні Сили

Повідомляється, що "Шахедами" окупанти почали атакувати з 19:00 13 грудня.

Пуски здійснювались хвилями з трьох напрямків:

  • Балаклава,
  • Чауда (Крим),
  • Приморсько-Ахтарськ (РФ).

Загалом зафіксовано пуски 42 ворожих дронів.

Основний напрямок удару – Одещина.

Також близько опівночі з тимчасово окупованої Херсонщини у напрямку Миколаївської та Херсонської областей росіяни випустили 6 зенітних керованих ракет С-300.

Як повідомлялось, ворог постійно намагається удосконалювати будь-яке озброєння, в тому числі ударні дрони. Українські фахівці вивчають будь-які пристрої, виявлені на збитих російських безпілотниках.

Атаки ворога на Одеську область

Російські окупанти практично щодня завдають ударів по мирних містах України із застосуванням дронів-камікадзе та ракет різного типу.

Додамо, що Одеська область стала однією з пріоритетних цілей ворога після того, як рф вийшла з "зернової угоди". Окупанти обстрілюють портову інфраструктуру, а з приходом холодів і енергосистему.

У ніч на 14 грудня Російська Федерація атакувала Одеську область. Внаслідок цього загорівся легковий автомобіль та господарча споруда. Пошкоджень зазнали 11 поруч будівель, що розташовані поряд. Також постраждали 11 осіб, з них 3 дитини.

В ніч на 13 грудня Росія атакувала Україну ударними безпілотниками і ракетами з району Балаклави у Криму.

Через падіння уламків збитих ППО дронів-камікадзе в Одеській області спалахнула пожежа. Внаслідок атаки постраждало двоє цивільних.

Пізніше один із поранених чоловіків помер у лікарні.

Також у ніч на 7 грудня російські окупанти атакували Одеську область дронами-камікадзе. Під удар потрапила портова інфраструктура, загинув водій.

У  ніч на 2 грудня війська рф знову атакували Одеську область ударними дронами. Один з одинадцяти ворожих "Шахедів", якими окупанти атакували, влучив у об'єкт інфраструктури регіону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: