fbpx
Сьогодні
09:58 14 Гру 2023

Без ухвалення допомоги Україні Конгрес США йде на зимові канікули: в Байдена відреагували

English version here

Пропозицію щодо продовження на тиждень роботи обох палат Конгресу Сполучених Штатів для ухвалення додаткового фінансування для України перед Різдвом спікер Палати представників Майк Джонсон не підтримав. У Білому домі вважають, що коли ще є важлива робота, республіканці не повинні повертатися додому на свята.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речницю Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

"Як ви чули вчора від президента, американський народ не відвертатиметься від України та її боротьби за свободу проти тиранії. Менше з тим спікер Джонсон сказав, що Палата представників завершить свою роботу завтра без узгодження питань кордону, без фінансування Ізраїлю, без фінансування нагальних потреб для України", – сказала Жан-П'єр.

За її словами, такий крок тільки заохочує потенційних агресорів у глобальному масштабі, оскільки за діями Конгресу США спостерігають у москві, Пекіні та Тегерані.

"Республіканці з Палати представників не повинні повертатися додому на свята, коли потрібно зробити життєво важливі кроки для безпеки Сполучених Штатів і світу", – наголосила речниця Білого дому.

Зазначимо, що адміністрація США й особисто президент Байден докладають подальших зусиль, щоби спонукати Конгрес дійти компромісу та ухвалити додаткове фінансування на потреби національної безпеки США, в тому числі, з підтримкою України.

"Я не говоритиму про те, що ми робимо, про те, чого ви не бачите у ЗМІ, але наша команда продовжує дуже й дуже тісно співпрацювати з членами Конгресу від обох партій, поки вони ведуть ці переговори. І ми подивимось, як це розвиватиметься",- зауважив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Він також підкреслив, що адміністрація закликає законодавців ухвалити запит на додаткове фінансування потреб національної оборони, який містить у тому числі підтримку України й Ізраїлю.

"Ви бачили, що ми вчора оголосили про черговий пакет допомоги для України у сфері безпеки. До кінця року залишилося не так багато днів, тож не так вже й багато можливостей, щоби забезпечити оборонну допомогу Україні",- зазначив Кірбі.

Він наголосив, що президент Байден особисто продовжує спонукати законодавців діяти в цьому питанні. За його словами, адміністрація готова брати участь у "добросовісних переговорах" та йти на компроміси. Однак, продовжив він, це повинні робити обидві сторони, щоби просуватися вперед.

"Президент дуже багато працює. Вся команда докладає важких зусиль", – зауважив представник Білого дому.

Допомога від США та країн-партнерів ЄС

Нагадаємо, що у США закінчуються гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів, в які входять понад 60 млрд доларів для України.

Зараз у Конгресі є розбіжності щодо цього пакету, оскільки республіканці вимагають додати туди пропозиції щодо посилення безпеки кордонів, зокрема з Мексикою.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден назвав можливість припинення військової допомоги Україні – "божевіллям".

Він закликав Конгрес не робити російському диктатору Володимиру Путіну "подарунка" й ухвалити допомогу Україні до того, як Конгрес піде на канікули.

Нагадаємо, із закликом схвалити додаткову військову допомогу Україні для боротьби з російською агресією, понад сто високопоставлених європейських депутатів підписали звернення до Конгресу Сполучених Штатів Америки.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: