fbpx
Сьогодні
22:46 12 Гру 2023

Байден закликав Конгрес ухвалити допомогу Україні до канікул, аби не робити подарунок путіну

Фото: Укрінформ

Американський президент Джо Байден закликав Конгрес не робити російському диктатору володимиру путіну "дарунка" й ухвалити допомогу Україні до того, як Конгрес піде на канікули.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву президента США Джо Байдена.

Під час зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським Байден наголосив, що Конгрес повинен ухвалити додаткове фінансування для України до того, як вони перервуться на святкові канікули.

"Перш ніж вони зроблять путіну найбільший різдвяний подарунок, який вони можуть йому зробити", – підкреслив президент США.

Також Байден розповів про плани російського диктатора обстріляти українські енергооб'єкти. За словами американського лідера, глава кремля планує вдарити по електромережах України цієї зими.

"Ми не повинні дозволити йому досягти успіху", – додав Байден.

Своєю чергою, Зеленський зазначив, що хоче зміцнити українську протиповітряну оборону.

"Україна може перемогти", – наголосив Президент України.

Варто зауважити, що з початку зими росіяни вже неодноразово намагалися атакувати українські об'єкти цивільної інфраструктури за допомогою дронів та ракет.

Що відомо про поїздку президента Володимира Зеленського до США

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський 11 грудня розпочав робочий візит до Сполучених Штатів Америки, де зустрінеться з главою цієї країни Джозефом Байденом. У Білому домі очікують, що візит українського Президента до США сприятиме тому, що суспільна підтримка України зросте та повернеться "в заголовки газет".

11 грудня  Зеленський у межах офіційної частини візиту до Вашингтона провів зустріч з очільником Пентагону Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном.

Також Володимир Зеленський під час візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з керівниками американських оборонних компаній.

Глава Української держави розповів про ідею створити оборонний хаб у Європі, який розміщуватиметься на території України. Оскільки наша країна має сьогодні багато практичного досвіду, набутого через війну.

У межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент України Володимир Зеленський провів у Конгресі США зустріч із лідером Демократичної партії в Сенаті Чаком Шумером, лідером Республіканської партії в Сенаті Мітчем Макконнеллом і сенаторами. Глава держави зазначив, що ця зустріч є важливим підтвердженням підтримки України в її боротьбі за незалежність, свободу й демократію.

Наразі глава української держави проводить зустріч з Байденом. Американський лідер уже оголосив, що підписав указ про новий пакет військової допомоги Україні, куди увійде озброєння вартістю близько 200 млн доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: