fbpx
Сьогодні
08:55 13 Гру 2023

Байден: майбутнє України в НАТО, тільки потрібно переконатися, що Україна виграє війну

Фото: ОПУ

Північноатлантичний Альянс є в майбутньому України, вона стане членом НАТО, тільки Сполучені Штати Америки мусять переконатися, щоУкраїна виграє війну.

Про це заявив президент Джо Байден на спільній пресконференції у Вашингтоні за підсумками закритої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Глава Білого дому наголосив, що дуже пишається, яким потужним і об'єднаним є НАТО.

"Безперечно, НАТО є в майбутньому України, ми тільки маємо переконатися, що вони виграють війну.

Ми говорили з президентом Зеленським, з лідерами Групи семи у Вільнюсі і підкреслили необхідність довгострокової допомоги Україні. Тому йдемо крок за кроком", наголосив Байден.

Що відомо про поїздку президента Володимира Зеленського до США

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 11 грудня розпочав робочий візит до Сполучених Штатів Америки, де зустрівся з главою цієї країни Джозефом Байденом. 

11 грудня  Зеленський у межах офіційної частини візиту до Вашингтона провів зустріч з очільником Пентагону Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном.

Також Володимир Зеленський під час візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з керівниками американських оборонних компаній.

У межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент України Володимир Зеленський провів у Конгресі США зустріч із лідером Демократичної партії в Сенаті Чаком Шумером, лідером Республіканської партії в Сенаті Мітчем Макконнеллом і сенаторами. 

12 грудня, за підсумками закритих переговорів з президентом Володимиром Зеленським, Байден закликав Конгрес не робити російському диктатору володимиру путіну "дарунка" й ухвалити допомогу Україні до того, як Конгрес піде на канікули.

Також  Глава Білого дому наголосив, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, ажде саме так працює демократія.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: