fbpx
Сьогодні
11:39 13 Гру 2023

Понад 100 євродепутатів з 17 країн підписали лист до Конгресу США з проханням ухвалити допомогу Україні

Із закликом схвалити додаткову військову допомогу Україні для боротьби з російською агресією, понад сто високопоставлених європейських депутатів підписали звернення до Конгресу Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомило видання Reuters.

Як зазначили у виданні, 12 грудня лист надіслали американським законодавцям. Його підписали депутати із 17 держав, включаючи Францію, Німеччину, Італію, Польщу, Ірландію та інші.

У Reuters розповіли, що ініціатором звернення до американського Конгресу став французький депутат Бенджамін Хаддад. Серед підписантів є:

  • глава комітету із закордонних справ Бундестагу Міхаель Рот,
  • італійський колега Джуліо Тремонті.

Як пишуть журналісти, такий крок є ознакою зростання стурбованості в Європі щодо подальшої допомоги Києву від Вашингтона.

У листі мова йшла про те, що європейці зробили такий самий внесок у допомогу Україні після повномасштабного російського вторгнення, як і США. Однак американська військова допомога "має вирішальне значення і є невідкладною".

"Перемога Путіна додасть сміливості нашим ворогам у всьому світі: вони спостерігають і сподіваються, що ми втомлюємося. Українці воюють, тому нам не доведеться це робити", – заявили європейські законодавці.

Допомога від США та країн-партнерів ЄС

Нагадаємо, що у США закінчуються гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів, в які входять понад 60 млрд доларів для України.

Зараз у Конгресі є розбіжності щодо цього пакету, оскільки республіканці вимагають додати туди пропозиції щодо посилення безпеки кордонів, зокрема з Мексикою.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден назвав можливість припинення військової допомоги Україні – "божевіллям".

Нагадаємо, що 14 та 15 грудня лідери ЄС зустрінуться на саміті у Брюсселі, щоб ухвалити рішення про надання:

Але для цього їм доведеться переконати прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який погрожує накласти вето на ці пропозиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: